La Cage aux Folles

La Cage aux Folles

Afgelopen zaterdag zijn wij naar een geweldige musical geweest namelijk La Cage aux Folles.

Waar gaat deze musical over: La Cage aux Folles speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Jon van Eerd) en Georges (Stanley Burleson) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen zij de befaamde nachtclub ‘ La Cage aux Folles’ waar Albin met zijn act als de beroemde Zaza triomfen viert. Wanneer de zoon van Georges, aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus wordt hun leven op z’n kop gezet.

In La Cage aux Folles ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer en aandoenlijk verhaal dat gaat over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren wie we zijn. Met: Jon van Eerd als extravagante Zaza, Stanley Burleson in de rol van nachtclubeigenaar Georges,Bartho Braat en Mariska van Kolck als conservatieve schoonfamilie, Gerrie van der Klei als excentrieke gastvrouw, Karel Simons & Anouk Maas als verliefde twintigers en Juan Wells als butler van Georges en Albin. De musicalversie van La Cage aux Folles is bekroond met Tony Awards en een Laurence Olivier Award en bevat legendarische nummers als ‘I am what I am’ en ‘The best of times’. Naast een beroemde Franse verfilming, is het verhaal in 1996 verfilmd als The Birdcage met o.a. Robin Williams, Nathan Lane en Gene Hackman.

Mede door het zang en speelkwaliteiten van Stanley en Jon, was het een geweldige musical waardoor je helemaal in de musical op gaat. Ook kon je zien dat het een Joop van de Ende productie was, want alles was in de puntjes verzorgd qua aankleding.

la cage1 la cage la cage2

http://static.quadiatv.com/player_dest/2009112-JvdE-Stage/LaCageAuxFolles/player.swf

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: