Rondreis Oost Europa, 16

Rondreis Oost Europa, 16

originele weblog Hans-Erik

Zondag 24 juli

Officieel zou dit onze laatste dag zijn van onze rondreis door Litouwen, Letland en Polen, dat klopt ook wel maar wij gaan nog niet naar huis. Want hebben besloten om nog een paar dagen naar Berlijn te gaan, “Gewoon Omdat Het Kan”.

Rond 10.00 zijn wij vertrokken uit Wroclaw, wij hebben nog eventjes afscheid genomen van 2 andere stellen die dezelfde reis hadden gemaakt als ons. De reis verliep erg spoedig, vooral omdat de wegen allemaal snelweg waren, na ongeveer 150 km waren wij in Duitsland. Toen ging het nog een tandje sneller….. want dan mag je iets harder rijden. Toen de snelheidsmeter 160 km aangaf, mocht ik niet harder van Henri, hij vond het een mooie snelheid.

Rond 14.00 kwamen wij aan in Berlin, wij hadden in Wroclaw al via internet een hotel geboekt. Dit hotel ligt in Berlin Mitte, het centrum van Berlin. Het hotel is mooi stadshotel, onlangs geopend, lekker trendy!! Onze kamer heeft uitzicht op de drukke kruising, maar daar merk je niets van qua geluid en het uitzicht is super.

IMG_4168 IMG_4169 IMG_4170 IMG_4171 IMG_4172  

Wij zijn snel na het inchecken via de metro de stad ingegaan om de sfeer te proeven van deze stad. Onze 1e stop was bij de Brandenburger Tor, wij wilden ook graag de Reichstag bezoeken maar daar moet je voor reserveren via internet (helaas bleek dit niet meer te kunnen voor de dagen dat wij in Berlin zouden zijn). Ook hebben wij het monument voor de 20.000 gevallen sovjets-soldaten om de slag om Berlin bezocht.

 IMG_3960 IMG_3962 IMG_3963 IMG_3964 IMG_3965 

Wij zijn verder gelopen via de straat Unter der Linden en zijn wij gestopt bij Holocaustmonument. Dit monument heeft veel indruk gemaakt met haar 2711 betonblokken welke allemaal verschillend qua hoogte zijn. (deze geven de verschillende leeftijden aan van de holocaust slachtoffers). Ook is dit stukje van Berlin erg beroemd geworden van de toeristenfoto’s omdat je er geweldige foto’s kunt maken.

IMG_3978 IMG_3970 IMG_3971 IMG_3986 IMG_3985 Na een kop koffie zijn wij ook in het museum wat onder deze betonblokken is gebouwd in geweest. Mede door de audiotour was het interessante tentoonstelling, er werden verhalen verteld over de holocaust. Vooral de plaatsen die genoemd werden hebben wij de afgelopen weken bezocht. Maar het gebouw zelf gaf een sfeer die goed bij deze tentoonstelling past. Zo is er een zaal waar alle slachtoffers worden voorgelezen, dit voorlezen duurt meer dan 6 jaar want in het totaal zijn er 6 miljoen slachtoffers gevallen.

 IMG_3988 IMG_3989IMG_3992 IMG_3993

Na dit bezoek zijn wij verder gelopen naar Potsdamer Platz, voor de val van de muur, stond de muur in dit gebied. Nu is het compleet stadshart met prachtige gebouwen en veel uitgaansgelegenheden. Zoals grote bioscopen maar ook heeft Joop van den Ende hier eigen theater, maar verder zitten hier veel restaurants. Ook was er een tijdelijke kleine autoshow voor de nieuw Volkswagen Beetle. Henri vind het wel een mooie auto dus wie weet….

IMG_3999 IMG_4000 IMG_4001 IMG_4004IMG_4002IMG_4007 IMG_4003IMG_4008 IMG_4010IMG_4012IMG_4009  IMG_4011 

Zoals jullie misschien wel weten is Henri een filmliefhebber, dus hij wilde wel naar de bios… Dat wilde ik ook wel mits het normale film was dus met Engelse taal en niet zo’n film waar ineens Duits word gesproken. Het is  de film Transformers geworden en dan lekker in 3D, dus met een bril op in de bios. Het verhaallijn is natuurlijk dun maar de effecten en dan vooral in 3D is super.

Om 23.00 waren wij weer buiten en in de Sony Center was er in het glazen dak een lichtshow te zien.

 IMG_4013  IMG_4015 IMG_4016 IMG_4017 

Wij zijn terug gelopen naar onze metro halte en toen nog ff de Tor op de foto gezet in het mooie licht.

IMG_4019

Dat was onze 1e dag Berlin, lekker hoor z’n grote stad, lekker alles verkennen en bekijken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: