Vakantie China 2008-dag 5

Vakantie China 2008-dag 5

Na een treinreis van 7 uur zijn wij om 07.00 aangekomen in Xian, de treinreis was wel te doen. Het gaf wel sfeer om met 6 personen in zo’n cabine te eten, drinken, praten en slapen, het slapen was wel aardig hihi.

Wij zijn direct naar het hotel gebracht daar het ontbijt genuttigd, toen waren de kamers klaar en konden wij ons ff opfrissen. Vervolgens zijn wij om 10.00 vertrokken naar het Terracottaleger.

Het Terracottaleger is een groot leger gemaakt van terracotta, de toemalige keizer gaf hier opdracht toe, zodat zijn graf goed beschermd zou worden. Dit leger bestaat uit vele soldaten, paarden, wagens en wapens, het is allemaal in de grond in gegraven. Dit leger is bij toeval ontdekt in 1947 door een boer, die een nieuwe waterput wilde slaan. Veel van dit leger is nu te bekijken in drie grote hallen. Er zijn een aantal pronkstukken uit de grond gehaald zoals metalen paard en wagen en hoge generaal.

Na onze bezoek aan het terracottaleger hebben wij als groep een theeproeverij gehad, wel leuk om te zien hoe de thee qua smaak kan verschillen.

Toen hebben wij als groep een half uurtje met de bus gereisd en hebben een verlate luncht gehad. Wanneer wij als groep gaan eten, dan hebben wij meestal 2 tafels met glazen draaiplateau, onze reisleider Dennis bestelt dan +/- 8 gerechten en rijst. Deze gerechten worden dan op de glazenplateau gezet, iedereen kan dan zijn eigen eten pakken. Lekker handig, vooral voor Henri:-)

Na een uur rijden zijn wij het hotel aangekomen en zijn wij de rest van de middag wezen relaxen. Om 19.00 zijn wij als groep met verschillende taxi’s naar de moslimwijk gereden, daar zijn wezen eten bij een moslim/chinees. Daar was het eten een combinatie van Chinees en Arabisch, erg lekker!! Na het eten hebben wij wat gewandeld in die moslimwijk, daar waren veel straatwinkels met de bekende (namaak) spullen. Gelukkig zijn hier de verkopers niet zo opdringerige, heb er zelfs nog een riem gekocht.

trein Beijing-Xian-slaperig trein beijing xian-henri duf wakker geworden

terracottaleger-hal 1 overzicht terracottaleger-paarden van bronzen strijdwagen

terracottaleger-hal 1 paardentheeproeverij-theessoorten

 moslimwijk Xian-eetkraampjes

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: