Vakantie China 2008-dag 6

Vakantie China 2008-dag 6

Wij zijn nog steeds in Xian, het is een vrije dag vandaag, dus wij kunnen onze eigen gang gaan.

Als eerste zijn wij wezen ontbijten voor 20 yuan oftewel 2 euro, op zichzelf stelt het onbijt niet zoveel voor of je moet echt van warme gerechten houden. Want qua warme gerechten is het onbijt erg uitgebreid namelijk:

  • rijst
  • gestoomde groenten
  • rijstepap
  • soort van warme broodje
  • dumpling (gevulde ravioli)

Na het ontbijt hebben wij de taxi genomen naar Grote GansPagode (Dayan Ta), dit is een tempel ter herinnering van de moeder van de keizer Gaozong, keizerin Wende. Het is een mooie Pagode, helaas was het uitzicht op de stad Xian niet zo goed te zien door de smog. In de tuin van de tempel hebben wij nog koffie gedronken en daar maakte ons een oude Chinese man ons duidelijk door middel van gebaren dat mijn neus te lang was vergeleken met Henri z’n neus. DUS!!

Toen hebben wij de taxi weer genomen en zijn wij naar de stadsmuur gereden, want het was tijd voor actief bezig zijn oftewel fietsen op de stadsmuur van Xian. Normaal gesproken kun je rond fietsen op deze stadsmuur, dit rondje is dan 14 km, maar vandaag ging dat niet helemaal goed. Bij een van de fietsenverhuurpunten konden wij geen fietsen huren want om 13.00 zou de muur op slot gaan, helaas konden deze Chinezen niet helemaal goed uitleggen waarom dat was, dus wij liepen wat verder. Bij een volgende verhuurpunt konden wij wel fietsen huren maar dan geen 75 minuten maar 60 minuten omdat de staat de muur vanaf 13.30 had geclaimd ivm belangrijk bezoek. Wij hebben alsnog deze fietsen gehuurd en hebben de stadsmuur voor de helft rondgefietst. Wel een bijzondere ervaring om zo de stad van bovenaf te bekijken.

Na dit sportive gebeuren hebben wij ons zelf ff verwend op wat westerse eten oftewel, wij zijn bij de pizzahut binnengelopen, om een pizza te eten 🙂 Toen zijn wij gaan lopen naar de Moslimwijk om daar de grote Moskee te gaan bekijken. De Grote Moskee (Da Qing Zhen Si) is een van grootste van China, heeft vier binnenplaatsen. Het mooie van deze Moskee dat deze helemaal in de Chinese stijl is maar ook arabische accenten heeft.

Na ons bezoek aan de Grote Moskee zijn wij terug gelopen naar ons hotel, hebben daar ff lekker wat gelezen. Om 18.00 konden wij als optie mee met de groep om Dumpling’s te gaan eten. Dit leek ons wel bijzonder dus zijn wij mee geweest. Dumpling’s zijn een soort ravioli’s maar nu zijn ze in de vorm van de vulling bijv. hazelnoot-dumpling ziet eruit als een hazelnoot of kipvulling als kip. De dumpling’s worden gestoomd in grote rieten schalen/manden, het was wel lekker maar voor 1x keer. Wij hebben de avond afgesloten met een ijsje van Hagen Dasz, die zag ik heel toevallig een winkel hier hebben. Trouwens alle grote merken zijn hier ruim vertegenwoordigd in China zoals Mc Donalds, KFC, Starbucks, Jack&Jones en Prada enz.

groteganspagode-pagode achtergrond en monink Xuanzang groteganspagode-uitzicht op het binnenplein via de top groteganspagode-binnenplaats

groteganspagode-lucky boedha groteganspagode-gerestuateerde boedha grote mokee-stenen boog

grote moskee-gebedshal grote moskee-introspectieminaret stadsmuur Xian-fietsen1

dumplings eten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: