Vakantie China 2008-dag 7

Vakantie China 2008-dag 7

Vandaag was onze laatste dag in Xian, wij hebben zelfs een beetje uitgeslapen tot 08.30 hihi. Na het onbijt hebben wij onze koffers ingepakt en tevens uitgecheckt en rekening betaald van onze was.

Daarna hebben wij een taxi genomen naar de Acht Onsterfelijken Tempel, dit is een tempel waar zelfs nog actieve moninken zijn. Het is een tempel die in het teken staat van het Taoistime, het is tempel met veel kleurijke beelden en die ook veel door de Chinzen worden aanboden.

Na dit bezoek gingen wij op zoek naar een taxi en liepen wij richting de grote straat, onderweg ff wat broodjes gekocht bij een Chinese bakkerij, ook zagen wij een vogel luchtplaats. Toen ff de taxi gepakt die ons richting de stadsmuur bracht, en wij zijn toen richting ons hotel gelopen langs de stadsmuur.

Langs die stadsmuur zijn ook veel parken, in deze parken kun je sporten zoals tafeltennissen en gymtoestellen. In een van deze parken hebben wij de lunch gebruikt en ff gesport:-P

Om 14.00 zijn wij vertrokken naar het vliegveld voor onze vlucht naar Chengdu, deze vlucht zou om 17.00 vertrekken maar dat werd een half uur later door vertraging. Maar om 20.00 waren waren wij op onze hotelkamer in Chengdu, deze hotelkamer was er luxe (echte planten, douche met raam->uitzicht op de kamer). Tegen 21.00 zijn wij als groep wezen eten, dit keer was het een "Hotpot". Een hotpot kun je vergelijken met fondue alleen heb je nu 2 verschillende potten pikant en normaal, je zit allemaal een grote tafel en er worden verschillende gerechten in de hotpot gedaan.  Het was wel leuk om een keer te doen, maar het is niet smaakvol omdat alles hetzelfde wordt bereid.

IMG_7208

IMG_7216 IMG_7218 IMG_7220

IMG_7231 IMG_7232 IMG_7233

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: