Vakantie China-dag 12

Vakantie China-dag 12

Vandaag hebben wij een vrije dag in Lijing daarom hebben wij samen met Marieke (een reisgenote) besloten om een wandeling te gaan maken in de Tijgersprongkloof.

De Tijgersprongkloof  is een spectaculair ravijn, met aan weerskanten bergtoppen die wel tot 4000 meter kunnen bereiken. De naam heeft deze kloof gekregen naar aanleiding van een bepaalde verhaal: een tijger wist aan jagers te ontkomen door op het smalste punt over de kloof heen te springen.

Om 07.00 zijn wij met een autobus met chauffeur en een gids (Eva van het guesthouse) vertrokken naar deze kloof, het was een reis van 3 uur rijden. Wij zijn de kloof ingereden zodat wij in het midden van de kloof  uitkwamen. Op deze locatie binnen in de kloof zou de tijger gesprongen moeten hebben. Hier zijn wij de wandeltocht begonnen, dit ging op smalle, maar wel goed gangbare paden en zo waren wij binnen een uurtje beneden bij de rivier.

Bij de rivier aangekomen hebben wij tussen de grote keien gelopen, die liggen in de rivier, daar hebben wij ook foto’s gemaakt. Henri raakt daar nog met een lokale Chinees aan de praat. Daarna zijn wij langzaam via nog smallere paadjes naar boven geklommen, er waren allerlei hutje gemaakt zodat je ff kon uit rusten, ook was er een smalle, stijle ijzertrap. Maar na een flinke klim van een uur, waren wij boven. Waar onze chauffeur ons opwachtte en wij de terugreis konden beginnen, maar wij zijn ook nog ff gestopt op andere locatie’s zoals het bovenste stuk van de kloof. Na een ritje van drie uur waren wij weer terug in het guesthouse, daar werden wij opgewacht door de eigenaar. In het restaurant hebben wij ff gerelaxt dmv van een biertje te drinken.

Na een flinke douche waren wij opgefrist en zijn wij de oude stad ingelopen om wat te gaan eten, dit hebben wij gedaan. Henri heeft gekozen, ik kon uit de vele gerechten geen keuze maken hihi. Het was heerlijk eten alleen iets te pittig voor mij.

Na terugkomst in ons guesthouse hebben de avond verder op onze kamer doorgebracht, lekker relaxen en de website bijgewerkt.

 tijgersprongkloof tijgersprongkloof (4) tijgersprongkloof (11)

tijgersprongkloof (12) tijgersprongkloof (16) tijgersprongkloof (20)

 tijgersprongkloof (33)  tijgersprongkloof (39) tijgersprongkloof (55)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: