Vakantie China-dag 13

Vakantie China-dag 13

Het is vandaag donderdag 23 oktober 2008 oftewel Henri en HE zijn vandaag 8 jaar samen. Door de vakantie hebben wij maar besloten om het niet te vieren.

Tevens is het vandaag onze vertrekdag uit Lijing, want wij reizen vandaag naar Dali. Daarom hebben wij om 07.30 ontbeten en zijn wij om 08.45 vertrokken naar Dali, de bustocht duurde ruim drie uur. Onderweg weer veel landelijk China gezien, het blijft leuk om te zien al die kleine dorpjes waar bijna alles zonder machines gaan.

Tegen 12.30 zijn wij aangekomen in Dali, we hebben ingecheckt en zijn om 13.00 naar het centrum van Dali vertrokken. Dali is een kleine dorpje (voor Chinese begrippen), er komen veel toeristen. Wij hebben gezamelijk de lunch gebruikt, daarna zijn wij samen met 14 anderen van onze groep met busjes naar de kabelbaan vertrokken. In Dali ligt in een dal met een heel groot meer en om Dali liggen allemaal bergen. Wij zijn met de groep naar een  zo’n berg gaan om naar boven te kunnen komen, kun je gaan wandelen of via de kabelbaan. Wij hebben gekozen voor het laatste, deze kabelbaan brengt je in een klein half uur naar boven. Toen wij boven waren hebben wij een bezoek gebracht aan Zhonghe Si, dat is een tempel voor Taoisten en Boeddhisten. Ik heb in deze tempel nog een wierrookstok aan gestoken op flink aandringen van een monink. Verder heb jij op deze hoogte een prachtig uitzicht op de Stad Dali. Na een tijdje rondgelopen te hebben zijn weer naar beneden gegaan met de kabelbaan, ik moet zeggen dat ik liever loop dan met een kabalbaan gaan, maar ja.

Toen weer aan de grond waren, hebben wij een taxi genomen en het stadje Dali ff wezen verkennen dwz de winkels bekeken. Ik heb nog een roos voor Henri gekocht voor ons 8 jaar samen, lief he? Ook hebben wij nog een katholieke kerk bezocht, dat was wel leuk om te zien want deze kerk ziet er uit als een Chineese tempel maar nu staat er een kruis bovenop. Toen zijn wij naar het hotel gelopen, in het hotel hebben wij ff gerelaxt. Om 19.30 zijn wij met 16 personenen van onze groep met de gratis shuttle bus vanaf ons hotel vertrokken naar de oude stad. Gezamelijk zijn wij wezen eten, dit had heel wat voeten in aarde, want het personeel begreep ons niet. Dit kwam mede daar dat de Chinese gerechten op de menukaart in het Chinees stonden, de andere gerechten waren wel in het Engels. Na een aantal pogingen gaf zelfs Dennis (reisleider) het op, gelukkig kende hij wel de eigenaar van de tent, dus hij belde die op, en deze kan wel Engels praten en toen was het allemaal snel geregeld. Het eten was weel lekker en mede door een grote tafel heeft iedereen lekker kunnen bij praten.  Bij terugkomst in het hotel was Henri al gauw vertrokken naar dromenland, ik heb nog wat foto’s bekeken en de website bijgewerkt. YToen ben ik ook maar op een grote wolk gaan liggen.

Dali Dali (2) Dali (4)

Dali (5) Dali (9) Dali (11)

Dali (22) Dali (26) Dali (27)

Dali (28)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: