Vakantie China-dag 14

Vakantie China-dag 14

dalitocht van het platteland-afstappen van de boot dmv loopplank, onze groepdalitocht van het platteland-bewoner van het dorpje in zijn huis, maakt pottendalitocht van het platteland-henri op de openbare wcdalitocht van het platteland-katoenboerdalitocht van het platteland-keuken, kok maakt onze eten klaardalitocht van het platteland-keuken,waar het eten wordt klaargemaaktdalitocht van het platteland-markt, haan bloedt dood dichtbijdalitocht van het platteland-markt, hanen in kooidalitocht van het platteland-markt, moderne verkoperdalitocht van het platteland-markt, overzicht op de fruitkramendalitocht van het platteland-markt, tandarts, bezig met behandelingdalitocht van het platteland-markt, varkenskopdalitocht van het platteland-plein met waterput en was gelegenheiddalitocht van het platteland-tempel, beeld van de bewakerdalitocht van het platteland-tempel, nieuw beelden, kleine beelddalitocht van het platteland-tempel, nieuwe beelden fase 1
dalitocht van het platteland-aflopen van de boot dmv loopplank, Chinese vrouw met manden
 

Het is vandaag alweer vrijdag oftewel 2 weken in China, het is een geweldig land vooral om te zien hoe de mensen hier leven. Het is mijn 100% mee gevallen qua sfeer in dit land. Je voelt niet echt dat de mensen hier onderdrukt leven, heel veel mensen weten niet beter. Natuurlijk zijn de normen en waarden anders dan bij ons, maar dat is wel logisch met zoveel mensen.

Vandaag hebben wij een tocht gemaakt in de omgeving van Dali, zodat wij meer van het "echte China" oftewel het platteland konden zien. Wij zijn om 8.30 vertrokken vanaf ons hotel, onze eerst stop was de lokale markt, daar komen de chinezen hun dagelijks boodschappen doen. Het was een bijzondere markt met verse groenten, fruit, vlees, kippen, vis, kruiden, snoep. Het was mede bijzonder omdat er ook kippen/hanen worden geslachten op bestelling, wanneer er een kip wordt gekocht wordt deze ter plekke met een mes de keel doorgesneden, in een ton gegooid. In die ton bloedt de kip dood en doet nog een paar laatste stuiptrekkingen. Daarna gaat de kip in een pan met kokend water daarna in een soort draaiende ton zodat de kip kaal wordt. Als laatste wordt de kip van binnen schoongemaakt en dan in een platic tas gedaan, eet smakelijk!!

Verder op de deze markt heb je commericiele verkopers, die zie je in Nederland ook wel op de braderieen. Deze verkopers bieden hun producten met zoveel toeters en bellen aan, er wordt zelfs een draagbare microfoon voor gebruikt. Op deze markt worden sokken en een keukenrasp-systeem verkocht. Ook op deze markt waren 2 tandartsen aanwezig, de tandartsen hebben ook een kraampje en staan gewoon tussen andere kraampjes. Die tandartsen doen allerlei dingen zoals boren, kunsttanden plaatsen enz. De patient kan door alle bezoekers van de markt worden bekeken, de tandarts heeft normale kleding aan, wel draagt hij een mondkapje.

Na de markt hebben wij een aantal Chinezen huizen bezocht, dit zijn dan de traditionele huizen. Zo’n huis kan bijvoorbeeld bestaan uit 4 woongedeelten en 5 binnenplaatsen/tuinen, daar wonen dan verschillende gezinnen, deze hoeven geen familie te zijn. Zo kan je heel goed zien welke bewoners goed voor hun zorgen. Na het bezoek aan de huizen zijn wij verder gewandeld door de straatjes tot wij uiteindelijk bij het meer uit kwamen. Daar lag een boot klaar deze heeft ons naar de overkant van het meer gebracht, dit duurde een half uur. Wij moesten toen uitstappen via een smalle loopplank, wij als groep vonden dat niet even prettig maar de Chinese bevolking loopt er met volle bepakking vanaf.

Vervolgens hebben wij de lunch gebruikt, dit was ook weer een bijzondere ervaring omdat dit restaurant een open keuken had, en daarnaast was het woord restaurant niet helemaal juist, want het kan ook een schuur zijn geweest met tafels en een keuken. Maar het eten was wel erg lekker en dat vond henri ook:-)

Na de lunch hebben wij een wandeling gemaakt in een echt oud dorpje, de huizen waren waren veelal met leem bedekt. Er waren veel huizen waren ook veel dieren werden gehouden zoals ezels, varkens en koeien. In dit dorpje werd op dit moment een waterleiding gelegd zodat de mensen daar ook stromend water kunnen. Maar tot die tijd dat er geen waterleiding is, moeten bijv. de bewoners hun was doen op het centrale plein. In het dorpje was ook een tempel en daar werden nieuwe beelden gemaakt, dit gebeurd in verschillende fase. Net zolang dat de beelden helemaal voorzien van mooie kleuren. Ook hebben wij een bezoek gebracht aan een lokale bewoner, zo konden wij zijn huis bekijken, deze man was voor zijn beroep pottenbakker. Toen zijn wij terug gelopen naar de bus en deze heeft ons weer bij de boot afgezet, zodat wij de terugreis naar de overkant met de boot konden maken. De terugreis met de boot duurde ook een half uurtje, het water was wel wat wilder dan voorheen.

Iedereen is goed aangekomen in Dali, en de bus bracht ons weer naar het hotel, wij zijn toen ff wezen relaxen op de hotelkamer. Om 19.30 zijn wij met een groep van 14 personen wezen eten, dit keer geen Chinees maar een pizza. Het was een gezellige avond waarbij iedereen aan een mega grote tafel zat. Alleen duurde het wel ff voordat iedereen zijn pizza had, want elke keer werden er maar twee pizza’s per keer werden geserveerd (waarschijnlijk was de oven te klein:-P)

Bij terugkomst in het hotel hebben wij nog wat dingen gedaan, zoals koffie drinken, lezen, tas in pakken voor morgen enz. Om 00.00 ging ik slapen maar henri sliep al eerder.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: