Vakantie China-dag 20

Vakantie China-dag 20

Deze dag was een dag waarbij niet zoveel hebben gedaan, want wij zijn met de bus van Yangshuo naar Guangzhou gereden. Dit was een rit van acht uur en daarbij een afstand van +/- 500 km afgelegd. De wegen waren soms een nieuwe autosnelweg, waarbij dan weinig verkeer op reed, maar meestal ging de reis op normale wegen. Deze wegen waren op zichzelf wel goed maar hadden ook vaak grote gaten in het wegdek, daarom waren er ook veel wegwerkzaamheden om het wegdek te herstellen/vernieuwen. Onderweg hebben wij gestopt voor de bekende wc-stops, deze stops waren dan bij benzinestations.

Tegen 18.00 kwamen wij bij ons hotel in Guangshou aan, wij hebben ons ingescheckt en vervolgens naar de kamer gegaan. Om 19.00 zijn wij met de groep wezen eten. Dit restaurant lag naast het hotel en had een kantonese kaart, want wij zijn nu ook in Kanton. Het eten was weer helemaal anders qua smaak, zoals een grote schaal met rauwe vis. Deze gerechten had Dennis (reisbegeleider) besteld van de menukaart, maar naast de wat gewone gerechten had deze menukaart ook andere type gerechten. Deze gerechten waren echt apart zoals: een hele geroosterd lam, lamsballen aan een spies, lamsfoetus, placentasoep, in stukjes gehakte schildpadden. Gelukkig hebben wij het rustig gehouden en hebben heerlijk normaal eten gehad.

De rest van de avond hebben wij op onze hotelkamer doorgebracht, lekker relaxen dmv hollands koffie, boekje erbij.

busreis Yangshuo naar IMG_8326 IMG_8327

IMG_8332 IMG_8334

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: