Koninginnedag 2009

Koninginnedag 2009

Normaal ben ik niet zo koninginnedag vierder maar dit jaar was het anders.. Want mijn vader had mijn gevraagd om mee te helpen met Koninginnedag viering in Wapenveld.
 
Dus op woensdagavond heb ik geholpen met de horeca tijdens het oranjebal, het was een gezellige avond met oude bekenden van vroeger. Het kon wel 10 jaar geleden zijn dat ik Koninginnedag in Wapenveld heb gevierd, dus deze avond gaf wel een dejavu gevoel. Het was een leuke gezellige avond, met vele oude bekenden. Ik heb de hele avond tot 01.30 geholpen met drankjes uit serveren, rond 03.00 was ik thuis, het was een geslaagde avond!!!
 
Op koninginnedagochtend was ik om 09.00 in de winkel, want ik heb samen met mijn collega’s de winkel in Apeldoorn voorzien van een mooie boog van met oranje ballonen. Daarna ben ik naar Henri gelopen want die stond bij orpheus te wachten om de Koninklijke familie te zien. Onderweg liep ik langs het Oranjepark, daar liep Koningin Beatrix met haar familieleden vrolijk te zwaaien naar het vrolijke oranje gekleurde publiek. Normaal gesproken ben ik helemaal niet zo oranjefan, maar het is wel bijzonder dat de Koningin in jouw stad loopt.  Ik was eindelijk door de mensenmassa heengekomen en had Henri ook teruggevonden, samen zagen wij de Koninklijke familie in de open bus gaan, de familie zwaaiden nog voluit richting onze kant. Omdat het erg druk was, besloten wij niet de historische optocht op de Loolaan te gaan bekijken. Wij liepen weer terug naar de binnenstad, langs de vrijmarkt, in een winkel hoorden wij van de aanslag op de Koninklijke familie.
Dit gaf toen al veel reacties vanuit het winkeld publiek…… Wij zijn toen naar huis gelopen, hebben snel de tv aangezet.
 
In de middag zijn wij naar Wapenveld gereden onderweg hoorden wij steeds meer informatie over de aanslag, dus wij waren flink onder de indruk. Dus bij aankomst in Wapenveld wilde veel mensen weten hoe en wat… ik zei toen al dat deze koninginnedag waarschijnlijk vroegtijdig zou aflopen.
Ik heb verder deze middag achter het drankenbuffet gestaan, daarbij vele biertjes getapt. Om 15.30 heb ik samen met mijn vader de opstelling klaargezet voor de actie "opgeven is geen optie" Om 16.00 was de burgemeester van Heerde gekomen, om de actie van mijn vader extra te ondersteunen, tevens nam mijn vader het woord om zijn actie uit te leggen. Vervolgens ging mijn vader in een bakje op zijn racefiets zitten, dit bakje was verbonden aan hogewerker van 25 meter hoog. Terwijl mijn vader op grote hoogte aan het  fietsen was, gingen wij (William, Petra (broer en schoonzus) en Henri) met de collectebussen rond bij het publiek. In een kwartier tijd hebben wij bijna 800, – opgehaald voor KWF Kankerbestrijding, dat was SUPER!!!
 
Vervolgens traden er verschillende artiesten op zoals de Stef Ekkel, de Dik Dakkers  ondertussen was ik weer achter de tap gaan staan en had het prima naar mijn zin. Maar toen kregen wij het nieuws dat de gemeente Heerde had besloten om het koninginnefeest om 18.00 te laten stoppen uit respect voor de overleden mensen van de aanslag. Dit was natuurlijk wel te vewachten en ook heel erg logisch omdat je het feest van onze Koningin bent aan het vieren maar die heeft net een aanslag overleefd met als gevolg 5 doden (later zouden het er 7 worden).
 
Gezamelijk hebben wij toen na het feest alles opgeruimd en de avond afgesloten Chinees eten. Bij thuiskomst bleek ik steeds meer last van te hebben van mijn enkel, want ik was die middag door mijn enkel gegaan maar in de hectiek gewoon doorgelopen. Dus deze maar meteen ff flink gekoeld met ijs, gelukkig bleek het achteraf mee te vallen, de enkelbanden waren flink opgerekt. Nu ff rustig aan doen en dan moet het weer goed gaan.
 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: