Venetië dag 1

Venetië dag 1

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Gisterochtend om 10.00 vertrokken vanaf Schiphol, om 11.45 geland in venetie. Toen wij onze koffers hadden gekregen, zijn wij met de busboot richting Venetië gevaren alles ging goed, maar toen kreeg onze boot problemen….  oftewel moter stuk. Bij eerste halte konden overstappen op een andere boot. (Hier varen de boten als onze buslijnen). Na een boottocht van een dik uren zagen wij de toren van San Marco, hier zijn wij uitgestapt.

Na een wandeling van 10 minuten door de straten achter het San Marco plein kwamen wij bij ons hotel uit. Wij hadden een hotelkamer in een apart gedeelte van het hotel, prima kamer, klein maar van alle gemakken voorzien.  Aangezien wij niets meer hadden gegeten dan een sandwich in het vliegtuig hadden wij wel zin in een lekkere broodje, dus de straat weer op. Gelukkig stikt het hier van de eettenten, dus een pannini gescoord, dit lekker op het San Marco plan in het zonnetje naar binnen gewerkt! Lekker hoor het lijkt wel vakantie:-) maar helaas ik moest nog een schoolassessment afmaken. Henri ging lekker lopen, Venetië verder verkennen. Ik ben terug naar onze hotelkamer gegaan en heb daar verder gewerkt aan mijn projectplan: Vlug & Zeker.

Rond 17.00 was ik klaar, heb mijn plan naar mijn broer gemaild zodat hij er een pdf versie van kon maken ( tablet is handig maar niet om een layout te garanderen… helaas). Vervolgens heb ik Henri opgezocht op het San Marco plein, wij zijn samen lekker gaan lopen door de prachtige smalle straten van venetie over de stenen bruggetjes. Erg mooi, de tijd lijkt hier wel stil te hebben staan.

Rond 18.30 hebben wij onder een glas chianti (rode wijn) een lekkere pasta maaltijd gehad, verder waren er zulke lekkere taarten te zien, daar moesten wij gewoon wat van proeven. Lekker hoor samen een café americano was het erg lekker.

Daarna zijn wij terug gelopen naar onze hotelkamer… daar heb ik het tot 21.00 uit kunnen houden, maar toen brak ik door mijn korte nachtrust van de afgelopen nacht..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: