Venetië dag 2, deel 2

Venetië dag 2, deel 2

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Wij hebben het San Marco plein verlaten en hebben wij een leuke wandeling gemaakt door de straatjes van Venetië, onderweg zelf de occupy van Venetië gezien.

De lunch hebben wij gedaan in een leuk klein eetcafé, café americano (€ 4,- per kopje) maar het was lekker. Als je goedkoper uit wil zijn, dan moet je niet gaan zitten, maar aan de bar/balie blijven staan.

Onze volgende stop was de Rialtobrug, deze brug gaat helemaal over het grote kanaal, wij dachten dat deze brug helemaal overdekt zou zijn en dat je er dan doorheen zou kunnen lopen… maar nee allemaal winkeltjes op deze brug. De winkeltjes zijn dus overdekt maar goed het zag er wel leuk uit.

De namiddag zijn wij verder gaan lopen, het is prachtig om door de smalle straatjes die onderbroken worden door bruggetjes, het stikt hier van de winkels met allerlei prulleria maar ook zijn er veel grote modehuizen (pc hoofdstraat is er niets bij hihi.

Onderweg nog een aantal kerken bezocht met als topper de Santa Maria Glorissa del Frari, helaas ook daar mocht ik geen foto’s maken.

Toen zijn wij met de boot terug gevaren naar het San Marco plein, daar hebben wij een pizza besteld in een druk restaurant, waar de gasten zelfs van straat werden geplukt!! Het was een lekkere pizza met natuurlijk een glasje Chianti erbij.

In de avonden is er niet zoveel te doen, je kunt naar een opera gaan (hebben wij al eens gedaan in Rusland, nee bedankt). Daarom hebben wij lekker relaxt op onze hotelkamer doorgebracht, minibar en uitzending gemist erbij.

Tot morgen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: