Rondreis India / Nepal dag 21 en 22

Rondreis India / Nepal dag 21 en 22

Vandaag onze laatste dag in India/Delhi, want vanavond (lees vannacht) gaan wij terug naar Nederland. Maar eerst gaan wij Delhi verder bekijken.

Na een kopje thee en wat sultana`s op onze kamer zijn wij rond 8.30 met de groep vertrokken voor een stadstour door deze stad, onze 1e stop was bij de grootste moskee van india; Jami Masjid. Gebouwd in 1656, met veel marmer en zandsteen, tijdens het vrijdaggebed kunnen er 20.000 op de enorme binnenplaats bidden.

image
image
image

Natuurlijk heeft deze moskee ook minaretten, eentje is opengesteld voor het publiek. Het was een flinke klim om deze toren te beklimmen vooral bij +30 graden. Boven hadden wij een mooie uitzicht op oud-Delhi, helaaas hing er een laag smog/bewolking over de stad.

image
image
image

Gelukkig konden wij na deze inspanning de bus weer in, gelukkig met airco. Want het was erg warm, wij zweten ons nu al te pletter en dat rond half elf morgens!!! Na een korte rit door de stad kwamen wij bij onze volgende stop; Rajghat.

Rajghat is belangrijke plaats voor de geschiedenis van India, want hier is Mahatama Ghindi gecremeerd. Ghandi is vermoord in 1948 door zijn eigen bodyguard.

image

Ook hier hebben de straatverkopers een duidelijke verkoopstrategie om hun producten te verkopen zoals waterdichte horloges:-) 

image

Net als elke grote stad ter wereld heeft India een poort/boog, oftewel India gate, gebouwd ter ere van Indiase en Britse soldaten die in 1e wereldoorlog zijn gesneuveld.

image

Hier hebben wij ook een leuke versiering voor onze vakantiekerstboom gekocht, namelijk een tuktuk hihi, lekker fout maar wel leuk!!!

De volgende hoogtepunt was een groot gebouw en is relatief nieuw, in de volksmond het Lotustempel genoemd maar de orginele naam is: Baha`i House of Worship.  Deze tempel is 1986 gebouwd en heeft geen enkele band met de bestaande relgies die in India worden gediend.
Het is een prachtig gebouw in de vorm van een lotusbloem met 27 bladeren en biedt plaats aan 1300 mensen.
image
image
image

Na het bekijken van deze prachtige gebouwen en locaties, konden wij even chillen, dus wij hebben een lekkere lunch gebruikt in een luxe restaurant.

Met een volle maag, zijn wij weer vertrokken naar een volgende hoogtepunt in deze prachtige stad namelijk: Mehrauli Qutbcomplex. Hier is de Outb minar een prachtige bouwwerk, bestaande uit verschillende bouwlagen.

image
image
image
image
image

Ook zijn er oude bogen te zien, overblijfselen van de oude moskee die hier vroeger ook stond.

image
image
image
image
image

Het is ondertussen richting de 40 graden gegaan en luchtvochtsheidgraad ligt rond de 100% met andere woorden het is erg warm en plakkerig. Daar wordt je natuurlijk wel moe van hihi.

image

De laatste stop was bij een sikh tempel, hier kregen wij een rondleiding door een Sikh ( herkennen aan een tulband en volle baard, dragen ook vaak een klein zwaard). Onze hoofden moesten worden bedekt, de tempel is prachtig helaas mochten er binnen geen foto`s worden gemaakt.

image
image
image
image
image

De tempel heeft tevens een keuken waar iedereen (ook niet gelovigen ) elke dag een maaltijd kan krijgen, helemaal gratis. Deze maaltijden worden bereidt in een keuken vlakbij de tempel.

image
image
image

Er rijden ook taxi`s rond, dit lijken oude auto`s maar het is een bepaald model auto.

image

Terug in het hotel hebben wij ons verwend op een kopje thee, koffers ingepakt en lekker gedoucht (je moet bellen als je warm water wilt hebben, dan zetten zij de warm water boiler aan, ja snel douchen zit er niet in hihi)

Vervolgens hebben wij onze laatste Indiase maaltijd gehad, maar deze viel niet helemaal in goede aarde. Iedereen was een beetje vegatarisch moe en had zin in wat normaal eten. Maar tijdens deze maaltijd hebben wij onze gids Krisha bedankt voor zijn hulp. Hij kreeg een boekje waar iedereen zijn bedankje en speciale boodschappen in hadden gezet. Hij was zichtbaar aangedaan, lief hoor.

Krisha was een uitstekende gids en heeft het zeker niet makkelijk gehad met dokterbezoeken, spoed vlucht regelen terug naar nederland, iemand die moeilijk kon lopen :p en nog meer kleine zaken. Maar hij hield zijn hoofd koel en regelde alles voor ons.

image

Na het diner hebben wij onze koffers gepakt en hebben wij echt afscheid genomen van onze gids en zijn met de bus vertrokken naar het vliegveld.

Onze vlucht ging om 01.40 dus nog wat spullen gekocht op het vliegveld en lekkere koffie gehad.

De vlucht ging voorspoedig, wij hebben een aantal uren kunnen slapen, rond 07.00 (lokale tijd) zijn wij geland in Wenen, daar een uurtje moeten wachten om vervolgens nog 1,5 uur te vliegen naar Nederland.

Om 09.30 zijn wij geland, na afscheid van onze groep, zijn wij met de trein richting ons huis gegaan.

Het was een lekker thuiskomen, alles schoon en fris, behalve onze koffers dan, dus gauw alles opgeruimd en de wasmachine aangezet.

Wij hebben een super vakantie gehad, waar alles een hoogtepunt was maar ook soms wel een dieptepunt tegelijk.
India en Nepal zijn prachtige landen, maar het soms zo vermoeiend om met niemand te kunnen praten over hun leven, want alles draait om geld krijgen. Deze landen hebben veel arme mensen en dat is erg om te zien.

Qua cultuur is India wel erg bezonder om te zien, zoals in Varnassi of te Taj Ma hal en Nepal is erg bijzonder om zijn natuur. Het zien van de Mount Everest in het vliegtuig of wakker worden in Nagarkot om 05.00 en dan de pracht van deze bergketen te zien.

Gelukkkg hebben wij het redelijk goed af gebracht qua gezondheid, onze magen herstellen nog steeds maar door juiste medicijnen konden wij alles doen en mijn enkel gaat steeds beter.

Wij willen graag iedereen bedanken voor het lezen van onze blogs, onze groepsleden voor de gezellige tijd.

Onze volgende bestemming is nog niet bekend, morgen eerst maar weer eens gaan werken…

1 REACTIE

comments user
petra

Wow jongens… Prachtig al die verhalen en foto’s die jullie deelden met ons allen. Ben onder de indruk van India en Nepal. Geweldig!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: