Rondreis India / Nepal dag 20

Rondreis India / Nepal dag 20

Vandaag weer een update van HE,

Wij zijn rond 07.00 aangekomen in Delhi, de treinreis is goed verlopen. Natuurlijk zijn wij vaak vaker wakker geworden door een stop, of  om te kijken als je spullen nog aan de ketting vastligt, maar wij hebben toch een paar uren geslapen.

Na een korte rit door de stad, zijn wij aangekomen bij ons laatste hotel, gelukkig mochten wij direct op onze kamer, lekker op frissen. Omdat het hotel geen goed ontbijt serveerd zijn wij de stad in gegaan, met een tuktuk. Deze bracht ons naar het nationaal museum, wij dachten daar een kop koffie te kunnen kopen maar helaas. Helaas viel het museum zelf ook tegen, veel slechte informatie en weinig mooie stukken om te bekijken.

image
image
image

Dus weer met de tuktuk naar het oude gedeelte van Delhi gereden. Delhi heeft ruim 18 miljoen inwoners. Het verschil tussen rijk en arm is groot, je wordt overal aangesproken om geld te geven. Nieuw Delhi is rond 1900 aangelegd door de Engelsen, dus brede straten, mooie panden te zien. Oud Delhi bestaat uit oude huizen, tempels, krotten oftewel hier wordt echt geleefd.

Wij zijn dus in oud Delhi uitgestapt in de wijk Chandni Chowk, omdat het ondertussen 12.30 was geworden en onze magen muziek begonnen te maken besloten wij een vette hap te scoren bij de McDonalds, een kip burger op z`n Indiaanse. Het was erg lekker!!!!

image

image

Met een volle maag deze wijk bekeken zo zagen wij de Gouden moskee (Sunehri Masjid), ook was er een bazaar (winkeltjes) te zien met kleding, keukenspullen, eletronica en verse kippen die geslacht werden.

image

image

image

Omdat ik nog steeds niet goed kan lopen, het gaat wel steeds beter, hebben wij besloten om toch te stoppen. Dus met de tuktuk verder richting het hotel gereden, onderweg nog mooie foto`s gemaakt van een bijzondere tempel. Onze tuktuk chauffeur stopte op het kruispunt voor ons..

image

image
image

Vlakbij bij ons hotel een grote verkeersopstopping, dit duurde wel 15 min.

image

Na een opfrissing en een kopje thee zijn wij toch nog even de omgeving van ons hotel gaan verkennen, zelfs nog een ritje met de metro gemaakt en nog wat kleren gekocht.

image

image

De avond hebben wij lekker afgesloten bij een restaurant waar wij lekker Indiaans eten hebben gehad.
image

1 REACTIE

comments user
marcel engelbosch

heel fijn ik zelf ben al 9 keer in nepal geweest wil altijd steeds terug gaan waarom ik weet het niet maar nu zou ik een tuk tuk kopen en veder reizen maar india indien mogelijk ik vraag wat een tuk tuk zou kosten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: