Rondreis India / Nepal dag 19

Rondreis India / Nepal dag 19

Vandaag een lange reis dag voor de boeg. Om half acht vertrokken uit Chitwan. We rijden die dezelfde weg terug naar de grens. Na de formaliteiten met formulieren en stempels zitten we rond half 12 in de bus ( nu weer met airco, in nepal koste airco in de bus extra) aan de indiaase kant en gaan we op weg naar Gorathpur. Vrachtwagens en bussen hebben vaak  een achterzijde die je doet glimlachen.
image
image

Na een relaxte lunch zou de rit nog slechts een uurtje duren. In Gorathpur wacht een eerste klas wachtruimte met airco op ons. Een rangerende trein zorgde echter voor een wegversperring van een klein half uur. De inmiddels aan beide zijden van het spoor ontstane opstopping van vrachtwagens, auto’s, tuk-tuks, motors, riksja’s en voetgangers verdeeld over beide weg helften op de T splitsing na de overgang loste met zeer veel moeite en tijd op.
image

Al met al meer dan een uur vertraging. Uiteindelijk best prettig wachten in een bus met airco in plaats van een benauwde wachtruimte (de airco bleek bij aankomst niet te werken). Dan volgt onze tweede en laatste nachttrein naar Delhi deze keer. Comfortabel genoeg om een warme maaltijd van koekjes en sultana met cola en water te nuttigen. Ook genoeg tijd om te lezen. Na eerder al het boek de witte tijger (over het leven van ambitieuze jongen afkomstig van het platte land, dank je Saskia) en de universele reisgids voor moeilijke landen ( door Jelle Brandt Corstius, er komt in het najaar een serie op tv over zijn reis door India ) hebben gelezen. Hebben we nu van reisgenoten olifanten polo geleend. Dit boek gaat over een Nederlander die in de jaren 70 een hotel begint in Kathmandu. Heel veel herkenning, prachtig om te lezen.
image

Morgen meer over onze eerste dag in Delhi. Misschien Hans-Erik dan ook weer wat schrijft 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: