Rondreis India / Nepal dag 18

Rondreis India / Nepal dag 18

Vanochtend vroeg op voor mij (Henri again 🙂 ) om te gaan kano varen en wandelen in het park. Met een jeep vervoerd naar de opstapplaats voor de kano. Een bijzondere kano gemaakt uit een geheel van een lokale boomsoort. Vanwege de moesson is het waterpeil wat hoger en de stroming sneller. Het kano tochtje duurt dus helaas net iets meer dan een half uur in plaats van een vol uur.
image

Door de hoge waterstand zijn er weinig zandbanken aan de oevers, ideale plekken om krokodillen te spotten. Wel een aantal mooie plaatjes onderweg zoals de kingfisher (dat is een vogel met mooie blauwe kleuren en ook een biertje voor de echte mannen onder ons 🙂 ) en badende buffels.
image
image

Na de kanotrip wandelend verder door grasland afgewisseld met bos en moerassig gebied. Onderweg weer veel herten, die zijn echter ook nu weer erg lastig op de foto vast te leggen. Later die dag echter veel mooie foto opportunities! De wandeling op zichzelf was echter boeiend genoeg.
image
image

Onderweg gestopt voor een olifanten fokcentrum en een aantal jongen van enkele maanden tot jaren gezien. Na terugkomt in hotel samen met Hans-Erik koffie en relaxen op ons zitje bij de kamer.
image

Na de lunch vanmiddag opnieuw op pad. Dit keer de hele groep op olifant safari, wat is dat een fantastische ervaring, weer een hoogtepunt van de reis. We zaten met zijn vieren in een speciaal bakje op de rug van de olifant. Door de geur van de olifant wordt de geur van mensen gemaskeerd, hierdoor kunnen we tot zeer dicht naderen bij andere dieren zoal herten en neushoorns. Dat dat dik twee uur genieten.
image
image
image
image

Na terugkomst met een groot deel van de groep wezen eten in een goed restaurant om het vervolgens niet al te laat te maken. Morgen ruim 24 uur reizen naar de laatste bestemming van onze reis, de metropool Delhi.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: