Rondreis India / Nepal dag 17

Rondreis India / Nepal dag 17

Vandaag een reisdag van Baktapur naar nationaal park Chitwan met onderweg voor de liefhebbers een raftingavontuur. Voor Hans-Erik deze keer niet, mank in een raftingvlot is geen verstandinge keuze. In plaats daarvan hebben we lekker geluncht bij een luxe wegrestauraunt aan het water van de rivier de Trisuli. Zoals jullie merken heeft Henri de smaak te pakken en schrijft vandaag weer een stukje. Enkele groepsgenoten en onze reisleiden hebben zich wel in het avontuur gestort.
image

Bij aankomst in Chitwan komt de regen met bakken uit de lucht. Again Costa Rica flashbacks maar dan van Tortoguero (fantastisch natuurgebied aan de oostkust). Na de check in heb ik ontdekt dat de wifi niet lekker werkt hier. Deze post laat dus even op zich wachten, nu zijn jullie vast more eager om dit bericht te lezen. Na een korte kennismaking met onze gids voor morgen (hi i am  … and i will be your guide for tomorrow) zijn we vertrokken voor een kort wandeling bij het ondergaan van de zon. Natuurlijk flinke buien onderweg en lekker modderig en zompig wandelpad … goede waterproof wandelschoenen zijn een must. Eerste stop was het verblijf van de olifanten.
image
image

Het was meteen raak, onze eerste neushoorn gezien bij het hek van olifantenverblijf. Na wat uitleg en schuilen heeft een groot deel van de groep besloten terug te gaan. De rest is via een pad verder gelopen. Onderweg dezelfde neushoor gezien van dichterbij ( meter of vijf schat ik) in een slootje. De grote camera niet meegenomen maar met de HTC One X prima foto’s en een filmpje gemaakt. Daarna bij een rivier ook de eerste krokodil en een paar herten gezien. Die zijn alleen van wat verder af niet te fotograferen.
image

Na terugkomst bij de lodge was Hans-Erik al eten en heb ik samen met wat anderen in het restaurant hier Chinees gegeten met gebakken banaan met honing als toetje (wachten op de man met de kamersleutel duurt lang). Morgen meer natuur ervaringen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: