Jaarlijks onderzoek

Jaarlijks onderzoek

Vandaag had ik samen met mijn broer ons jaarlijks dikke darm onderzoek, het blijft altijd spannend ook na zoveel keren wat de uitslag zal zijn..

Op woensdagavond ben ik gaan drinken, middels een poeder waarvan je gaat laxeren, dit heb ik vanmorgen herhaald. Daarna waren mijn darmen helemaal schoon, dit is nodig om eventuele poliepen goed te kunnen zien.

Rond 12.30 waren wij in het ziekenhuis te Zwolle, gelukkig mocht ik van mijn broer als eerste, aangezien ik altijd erg gespannen ben (gelukkig hebben de extra kalmeringsmiddelen effect)

Mijn onderzoek (colonoscopie) begon om 13.00, ik kreeg een slaaproesje zodat ik het onderzoek minder goed meemaak, helaas werd ik tijdens het onderzoek wakker van de pijn. Maar de pijn was te doen, ik kon af en toe nog mee kijken op het scherm (dan kijk je dus in je eigen darmen).

7

Gelukkig was het onderzoek rond 13.30 afgelopen en de uitslag was goed!! Dat is natuurlijk een grote opluchting, Want ik doe dit onderzoek omdat ik erfelijke belast ben met andere woorden: ik heb 80% kans op dikke darmkanker, normaal gesproken heeft een Nederlander 33% kans op kanker. Ook mijn broer ging het onderzoek voorspoedig en zijn uitslag was ook goed.

Normaal gesproken moet je uitslapen na het onderzoek, maar wij zijn beiden altijd snel weer op de been en willen na broodje en kop koffie snel weer weg, dus rond 14.30 zijn wij weggereden.

Tot volgend jaar!

willen-sowieso-geen-endoscopie(1399)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: