Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 15 (18)

Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 15 (18)

Dinsdag 6 augustus 2013,

Vandaag verlaten we Kroatië en gaan via Ljubljana naar het meer van Bled in Slovenië vlak bij de grens met Oostenrijk.

Henri is vroeg uit de veren en enthousiast over ons bezoek aan Ljubljana. Na het ontbijt al om half negen vertrokken om zoveel mogelijk te kunnen genieten van de stad.

Na aankomst en een espresso de stad verkend. Als eerste zien wij een brug met grote draken daarop gevestigd.

image

image

image

Wat een fantastisch mooie en levendige stad, een groot contrast met Zagreb. Alles ligt op loopafstand dicht bij elkaar. Eerst naar het centrale plein gelopen en van daaruit naar het oude kasteel op de heuvel in de oude stad. Overal spelen muzikanten op straat, normaal wordt je er gek van, maar nu geven ze deze stad een relaxte sfeer.

image

image

image

image

image

image

Het oude kasteel op de heuvel van de stad, de klim vanuit de stad is pittig, maar boven is een prachtig ingerichte kasteel te zien met een mooie toren die ons uitzicht geeft over de stad. Het kasteel is modern ingericht dwz er zijn nieuwe technieken gebruikt om het kasteel voor de toeristen gemakkelijk te maken, dit geeft een speels effect aan dit kasteel want het originele gebouw behoudt zijn originaliteit. In het kasteel is een museum gevestigd wat ons een (ver)korte versie van de geschiedenis van Slovenië geeft.

image

image

image

image

Onze lunch was bijzonder, in een sushibar van de lopende band gegeten. Dat hadden we nog niet eerder gedaan. Was erg lekker!!!

image

image

image

Wij blijven lekker lopen in deze mooie stad, die stad geeft energie af, oude gebouwen passen in het vernieuwde straat beeld, de stad biedt ook ruimte aan leuke creatieve ideeën.

image

image

image

image

Aan het eind van de middag nog een leuk dingetje voor onze kerstboom gekocht. Een draakje, het symbool Ljubljana. Veel leuke galeries en snuisterijen winkels in de stad. Een kort ritje van een half uur brengt ons naar onze nieuwe slaapplek, Bled.

Wij merken al dat hier super toeristische is, veel hotels maar nadat wij ingescheckt zijn en ons balkondeuren open doen snappen wij waarom: wat een mooi meer.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: