Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 14 (18)

Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 14 (18)

Maandag 5 augustus 2013, dag 14
Vandaag gaan we rustig aan doen. In Zagreb is het nog steeds stil, de winkels zijn dicht, musea gesloten en de vlag gehesen ter gelegenheid van de nationale feestdag. Gisteren de bovenstad/gedeelte (Gorni Grad) met ons bezoek vereerd  en vandaag de beneden stad/gedeelte (Donji Grad) bekijken.

Er zijn hier veel mooie statige gebouwen en paleizen te zien zoals het nationale Theater van Kroatië.

image

image

image

Bij het centrale station van Zagred drinken wij een espresso, in de stad is het om 11.00 al weer rond de 30 graden.

image

image

Onderweg ook even door de botanische tuin gewandeld. Die viel tegen, weinig in bloei in de zomer en qua aanleg hebben we veel mooiere tuinen gezien.

image

image

image

image

image

Bij terugkeer op het centrale plein en ons hotel hebben we besloten om met de tram en kabelbaan naar de top van de nabijgelegen heuvel (Sljeme) te gaan. In de winter kan je er skiën en zomers is het er wat koeler dan in de stad. Helaas bleek ook de kabelbaan gesloten. Zagreb stelt onze band met Kroatië op de proef…

image

image

Dan maar terug naar de oude stad en het enige museum dat open is, het museum of broken relationships bezoeken. Een leuk en vermakelijk  concept dat ons enige troost biedt. Hoewel als je me nu ziet, zou je dat niet zeggen.

image

image

image

image

image

Kroatië is een fantastisch mooi land en het heeft erg veel te bieden: van mooie uitzichten op zee met daarin veel kleine eilanden, cultuur in de steden. De wegen voeren je langs kleine dorpen. Wij zijn verrast door Kroatië!!!

Dit was helaas alweer onze laatste dag in Kroatië. Morgen rijden we via Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, naar (het meer van) Bled

Geef een reactie

%d