Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 13 (18)

Rondreis door voormalig Joegoslavië, dag 13 (18)

Zondag 4 augustus 2013.

Vandaag relaxt opgestaan en de blog helemaal bijgewerkt. Na het ontbijt vertrekken we voor een rit van tweeënhalf uur naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Onderweg hebben wij eindelijk een foto kunnen maken van het braden van varken en lam aan een spit, dit gebeurt bij veel restaurants die langs de weg zijn gevestigd.

image

Onderweg in Karlovac gestopt voor een espresso met een gebakje, het is tenslotte zondag. Henri trakteert, van de gezamenlijke rekening, dan zeg ik natuurlijk geen nee 🙂 

image

We hebben voor het eerst lang moeten wachten met de auto. Bijna een half uur in de file voor we de tolpoorten van de snelweg voor Zagreb door waren. Ons hotel bevindt zich midden in het centrum, aan het centrale plein van de stad. Na te hebben ingecheckt zijn we de stad gaan verkennen.

Het lijkt wel uitgestorven zo rustig en dat voor een stad van 800.000 inwoners. Vreemd! Henri had zich verheugd op het museum voor naïeve kunst. Helaas is het vandaag zondag en zijn er veel bezienswaardigheden gesloten of was maar tot 13 uur geopend. Zagreb bestaat uit 2 gedeelten het bovenste deel en het onderste gedeelte, wij maken een wandeling door het bovenste gedeelte van de stad.

image

image

image

image

image

Gelukkig konden we de kathedraal wel van binnen bekijken, dit een mooie kathedraal en behoort tot top attracties van Zagred.

image

image

image

image

image

Toch wel teleurgesteld en vermoeid door de hitte (36 graden) drinken we wat. Dat sloeg natuurlijk in als een bom en met een licht hoofd eten we een ijsje en besluiten te gaan chillen op onze kamer (met airco).

image

S’avonds eten met twee van onze mede reisgenoten. Gelukkig delen zij dezelfde ervaringen over Zagred, dit is een schrale troost.  Morgen 5 augustus is een nationale feestdag in Kroatië, zowieso zijn alle musea op maandag gesloten. Nog geen idee wat we verder morgen gaan doen..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: