Rondreis door voormalig Joegoslavie, dag 12 (18)

Rondreis door voormalig Joegoslavie, dag 12 (18)

Zaterdag 3 augustus 2013
In Nederland is vandaag de gay pride en ook hier belooft het een hete dag te worden. We gaan de grens met Kroatië weer over en bezoeken nationaal park plitvice. Het park beslaat een behoorlijk oppervlak en omvat dicht bebossing en prachtige meren met vele watervallen vanwege de hoogte verschillen.

Na het ontbijt en korte ritje van drie kwartier komen we aan bij het park. De temperatuur komt vandaag boven de 40 graden, wij lopen afgewisseld door het bos en langs het water in de zon en schaduw. We hebben een route van ruim vier uur gekozen en gaan eerst met een bus de heuvel op naar de bovenmeren. Vervolgens lopen we een route van circa tweeënhalf uur naar de aanlegstijger voor de boot die ons naar de benedenmeren en de grote waterval brengt. Daar vervolgen we de wandeling met een tochtje van zo’n anderhalf uur naar de busstop. Om tot slot met de bus bij de parkeerplaats te worden afgezet

Het park is echt fantastisch wat een kleurenpracht, mooie vlinder en libellen, forel, slangen en kikkers in het water. Ontelbare watervallen en stroompjes waar het pad ons soms dwars doorheen leidt. Door het hele park zijn paden aangelegd en een groot deel van de route lopen we over op houten palen gemaakte paden.

Ik heb zoveel foto’s kunnen maken, maar helaas nog niet echt kunnen kiezen, maar ze zijn te mooi, dus daarom een online album, klik op de link.

Album link:
https://picasaweb.google.com/101644473882902245715/Plitvice


via http://bit.ly/picasa_tool

image

Bij thuiskomst was het nog steeds erg warm en genieten we lekker kneuterig van een kopje zelfgezette  thee op de hotelkamer en kijken we alvast vooruit naar ons verblijf in Zagreb morgen en maandag

2 REACTIES

comments user
petra

Wat hebben jullie weer een super vakantie……. en die fotoserie….wat een belevenis moet dat geweest zijn…. ik was de foto’s aan het bekijken en zei alleen maar..ohhhh, wat gaaf!! En Wowww….supergaaf,zeg!!
Bedankt dat ik even deel mocht uitmaken van die prachtige foto’s, alsof ik er even zelf mocht zijn!!!!

    comments user
    petra

    Bedankt , lieve zwagers!!!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: