Italië, dag 7

Italië, dag 7

Zondag 27 oktober

Na een lange nacht, uurtje extra slapen, beginnen wij vandaag aan onze laatste volledige dag in Italië.

Wij zijn naar het dorpje Passignano gereden, dit ligt aan een groot meer genaamd: Lago Trasimeno, het op drie na grootste meer van Italië.

Wij lopen wat rond, langs de waterkant van het meer, kopen wat gedroogd fruit en drinken een espresso.

image

Rond 12.00 stappen wij op de veerboot (heeft wel een foute naam althans een deel ervan hihi), deze boot brengt ons naar een eiland in het meer. Isola Maggiore is een leuk eiland met natuur, zoals wilde olijfbomen, fazanten, hagedissen.

image

image

image

image

image

image

image

image

Wij lopen het eiland rond, ook hier is Sint Franciscus veel te zien althans het verleden van hem zoals een rots waar zijn hand en voet afdrukken zichtbaar zouden moeten zijn (hij kwam via die rots voor het eerst op het eiland).

image

image

image

Na deze natuur wandeling komen wij weer terug in het dorpje waar de veerboot ons komt ophalen. Maar voordat wij weer met de boot terug varen, besluiten wij om de lunch te gebruiken. Het gekozen restaurant heeft een tuin aan het meer, het zonnetje schijnt volop, lekker in onze t-shirts genietend van heerlijke lasagne met glas wijn erbij. Pff morgen is dat allemaal voorbij…

image

image

Wij nemen de boot terug naar Passignano, de tocht duurt 20 min. In het dorpje drinken wij nog een espresso, daarna rijden wij terug naar Assisi.

image

image

Onze laatste bezienswaardigheid is natuurlijk nog een kerk  namelijk  de Santa Maria degli Angeli. Dit is ook een bijzondere basiliek want de huidige basiliek is over 9e eeuws kapelletje heen gezet waar Sint Franciscus is gestorven (ook hier mogen geen foto’s worden gemaakt). Wel is er een standbeeld van hem met echte duiven.

image

image

image

Wil jij meer over Franciscus van Assisi weten, klik dan hier.

Daarna rijden wij naar het hotel terug, wij relaxen daar nog wat zoals blog schrijven en lezen. Tegen 19.00 lopen wij naar boven toe via de voor ons bekende steile helling.  Dit keer kiezen wij wat willekeurig een restaurant. Achteraf bleek dat geen slechte keus. Lekker gegeten, als voorgerecht een bord vol salami en ham plakken, biefstuk met truffel saus als hoofdgerecht. Als nagerecht een bordje met Italiaanse kazen met heerlijke dessertwijn erbij en als afsluiter een echte Italiaanse Tiramisu.  HEERLIJK!!!

Voldaan en blij verlaten wij het stadje Assisi!

image

image

Morgen gaan wij naar het vliegveld rijden, zo’n 250 km rijden, rond 15.00 gaan wij vliegen vanaf Pisa, hopelijk is de aangekondigde storm wat gaan liggen, want wij willen natuurlijk wel op tijd thuis zijn want morgen is mij mannetje ook nog jarig!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: