Italië, dag 6

Italië, dag 6

Zaterdag 26 oktober

Wij hebben vandaag lekker uit kunnen slapen, dit keer geen wekker gezet, om 8.15 werden wij wakker. Het ontbijt was goed, het werd geserveerd in soort van huiskamer met lange tafels, oma verzorgde de koffie en thee. Prima geregeld.

Umbrië, het gebied kennen wij beiden niet dus de unieke gelegenheid om het te gaan ontdekken. Wij beginnen in Perugia een grote stad zo’n 30 km rijden vanaf ons hotel.

Wat hebben wij van deze stad genoten!  Schitterend weer, het is zaterdag dus veel mensen in de stad. Deze week stond Peruriga bovendien in het teken van het jaarlijkse chocolade festival.

image

Overal kraampjes met allerlei verschillende soorten chocolade, het water liep ons beiden uit de mond… Lekker hoor. Naast de kraampjes met chocolade waren er activiteiten voor kinderen. Ook waren de meeste bekendste bouwwerken van Italië nagebouwd met chocolade.

image

image

image

image

image

image

image

image

Wij hebben lekker door de stad gewandeld, wat chocolade gekocht en nieuwe pet voor Henri voor zijn verjaardag, verder nog wat kerken bezocht. Onze lunch was dit keer lekker in de zonnetje op het centrale plein, een broodje met heerlijke ham en kaas, mmmm.

image

image

image

image

image

Tegen 15.00 waren wij terug bij ons hotel, lekker de stoelen op het terras gezet, onder het genot van kopje thee, boek gelezen. Maar wij wilden natuurlijk ook nog Assisi gaan bekijken, dus wij zijn lopend naar boven gegaan.

Het is prachtige stad gelegen op een berg, daardoor zijn er veel hoogte verschillen. In 1997 heeft een aardbeving veel gebouwen verwoest. Maar binnen 2 jaar was alles min of meer in oude staat terug gebracht. Mooie smalle straatjes met winkels en restaurants. Het ademt net als veel plaatsen in deze streek nog de sfeer van de middeleeuwen.

Onze 1e stop was bij de Basilica di San Francesco, deze kerk is gebouwd in 1228, ter ere van Sint Franciscus. Hij ligt hier ook begraven. De huidige paus heeft zich vernoemd naar Sint Franciscus. Het zal hier altijd wel druk zijn geweest, maar nu de paus zich heeft vernoemd is het volgens ons wel drukker geworden, grote groepen bezoeken het complex. Helaas mochten er geen foto’s worden gemaakt. Dat is jammer want de fresco’s gemaakt door Giotto waren prachtig om te zien, 28 panelen laten het leven van Sint Franciscus zien (gemaakt in 1290-1295).

image

image

image

Wel een aantal foto’s toch kunnen maken, wel stiekem dus en helaas mindere kwaliteit, de eerste is van het graf en tweede foto is een van de 28 panelen.

image

image

Voor de echte liefhebbers, klik hier voor alle fresco’s.

Wij hebben nog een aantal kerken bezocht, zoals San Damiano met enorm houten kruis uit 1228, ook mochten hier geen foto’s van worden gemaakt.

image

Maar onze accu liep terug dus het werd tijd voor een drankje 🙂 natuurlijk een heerlijke glas  rode wijn erbij en hapjes, lekker hoor.

image

Daarna hebben wij een restaurant opgezocht, hebben daar heerlijk eten gehad. De Italianen eten veel pasta, maar doen dat eigenlijk nooit als hoofdgerecht. Spaghetti enz. wordt meer als voorgerecht genomen.

Met een volle buik zijn wij teruggelopen naar onze hotelkamer,  daar nog een lekker glas rode wijn gedronken, daarna lekker lang slapen ivm wintertijd.

Morgen onze laatste dag Italië…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: