Italië, dag 5

Italië, dag 5

Vrijdag 25 oktober

Vandaag hebben wij Toscane achter ons gelaten, wij zijn tegen 09.00 met onze auto verder gereden, op weg naar ons volgende hotel. Namelijk in Assisi in Umbrië. Omdat het ruim 230 kilometer rijden is, maken wij een stop in Arezzo.

Wij hebben deze reis geboekt via Jong Intra, deze reisorganisatie heeft voor elke dag een mooie reisbeschrijving gemaakt. Dat is erg prettig, dit geeft houvast en natuurlijk mogen wij daar onze eigen invulling aan geven. Maar tot op heden maken wij mooi gebruik van hun informatie.

Na ruim anderhalf uur rijden komen wij aan in Arezzo.  Deze stad is minder in trek bij de toeristen, nu valt het tot op heden erg mee qua grote groepen toeristen. Maar als er nauwelijks toeristen zijn, ga je min of meer op in het stadje.  Dit geeft een relaxte sfeer,  na een espresso  gedronken te hebben maken we een rondje door de stad. Wij bezoeken het plein waar ook opnames zijn gemaakt  voor de film: Vita e Belle. Natuurlijk bezoeken wij ook verschillende kerken zoals: Pieve di Santa maar de grote verrassing is de kerk San Francesco met haar prachtige fresco’s uit 1452-1466. (helaas mogen daar geen foto’s van worden gemaakt).

image

image

image

image

image

image

image

Als lunch nemen wij een plateau met allerlei kaas, ham, peer en brood, lekker hoor. Het eten is in Italië zo simpel maar erg lekker.

image

We vervolgen onze weg naar Assisi nadat we wat fruit hebben gekocht op de markt. Bij een tankstation stoppen we even voor een kort dutje. Ik heb even een time out nodig, mijn oogjes vallen een beetje dicht, helaas mag Henri in Italië niet rijden omdat de huurauto op mijn naam staat. Maar goed een kleine hazenslaapje doet mij weer goed. Wij komen goed en veilig aan bij ons hotel in Assisi.

Wij verblijven de komende drie nachten in een country house aan de rand van de stad. Het hotel ligt prachtig gelegen met een mooie tuin met buitenzwembad Het is mooi weer, na aankomst  zijn wij lekker even buiten  gaan zitten om te lezen en bloggen. Het is een en al rust.

image

image

Rond 17.00 zijn wij naar boven gelopen naar de stad Assisi. Het is flinke klim van ruim 30 minuten voordat wij in hartje stad zijn. Wij lopen eerst wat rond, wij zien de zon onder gaan. Prachtig gezicht!!

image

image

Omdat er Italië pas na 19.00 het diner wordt geserveerd gaan wij eerst een café in , daar drinken wij staand een glas rode wijn. Het is leuk om zo samen met  Italianen een drankje te drinken en natuurlijk zijn de hapjes er ook weer bij. Hierna gaan wij echt eten bij een restaurant in de stad.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: