Italië, dag 4

Italië, dag 4

Donderdag 21 oktober

Vandaag nemen wij weer de auto, rond 09.00 rijden wij weg bij ons hotel. De reis gaat vandaag naar Sienna maar de onze 1e stop zal in San Gimignano zijn, volgens onze Franse tomtom zullen wij daar rond 10.30 aan komen.

Helaas wordt het wat later ivm een lange file, pas rond 11.30 lopen wij het stadje in. Het is net een sprookje, met vele torens uit de middeleeuwen. Deze torens staan een beetje in de nevel, het geeft een mooie sfeer.

image

Wij besluiten al gauw om een lekkere espresso te nemen met natuurlijk een lekkernij erbij. De vitrines in de winkels zijn allemaal plaatjes en liggen vol met mooie hammen en zoete hapjes.

image

image

Na deze traktatie lopen wij door en komen op een marktplein uit daar is de weekmarkt. Ook zit op dit plein Sergio’s ijswinkel, Sergio heeft al meerdere keren de titel beste ijsmaker te wereld gewonnen… dus hup een ijsje eten… lekker hoor.

Wij lopen vervolgens door en komen uit bij het stadhuis en de grootste toren van de stad. Wij kopen kaartjes om deze toren te gaan beklimmen. Om de top van de toren te bereiken mogen wij weer trap lopen, deze keer een trap met doorkijk treden, dat is niet echt mij ding. Maar gelukkig is het uitzicht boven de moeite waard.

image

image

Na ons bezoek aan de toren, San Gimignano wordt ook wel “Manhattan van Toscane” genoemd omdat er 13 torens zijn die een mooie skyline vormen, lopen  we nog wat verder door de straatjes, met allerlei winkels en leuke doorkijkjes. Wij besluiten om broodjes voor de lunch te gaan kopen en deze onderweg op te eten.

image

Wij rijden verder naar Sienna via de Chianti route, die voert door het gebied waar de chianti vandaan komt, langs de wijnhuizen met hun wijngaarden. De beste Chianti’s zijn te herkennen aan een logo met haan erop.  Het blijft mooi om te zien hoe de wijnranken rij op rij staan, de oogst is al geweest maar soms kun je nog wat druiven tegen komen.

image
image

De volgende stop is in de stad Sienna. Wij parkeren  de auto bij de oude stadsmuur, het is gratis parkeren, achteraf bleek waarom het gratis was… pff wij moesten een flinke wandeling maken om bij de binnenstad met alle bezienswaardigheden uit te komen.

Onze eerste stop is bij een enorm plein met een groot stadshuis genaamd: Palazzo Pubblico, rond het plein zijn diverse restaurants. Wij drinken daar een espresso met lokale lekkernij panforte (lijkt op soort nogat).

image

image

Met nieuwe energie lopen wij verder de stad in, onze volgende stop is de Duomo van Sienna. Wat is dat een mooie ervaring, deze hele kerk is rijkelijk versierd. De ingelegde vloeren met marmer spreken ons erg aan, het lijken soms wel striptekeningen. De gehuurde tablet geeft aanvullende informatie om het verhaal compleet te krijgen. Ook de naast gelegen bibliotheek van Piccolomini met diverse mooie fresco’s is de moeite waard.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Met veel foto’s en ervaringen van de dag rijden wij naar ons hotel, daar zijn wij zonder file weer terug rond 19.30, en na een thee en cup a soup  klaar voor het diner.

Dit keer bij een ander restaurant wezen eten, het eten was prima, dat geldt zeker ook voor halve fles Chianti. Het was een mooie afsluiter van deze dag.

image

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: