Italië dag 3

Italië dag 3

Woensdag 23 oktober

Vandaag zijn wij 13 jaar bij elkaar. Er is veel gebeurd en veranderd in die tijd, maar onze vakanties zijn altijd speciaal. Vakantie is voor ons het ultieme samen zijn oftewel quality time.

Ook op speciale dagen als deze gaat de wekker om 07.00. Vandaag een lange intensieve  dag voor de boeg, wij gaan Florence bezoeken. Om 9.00 zitten wij in de trein, dat is makkelijker omdat het relatief dichtbij is en er is geen gedoe met parkeren, daarbij kan ik ook nog een glaasje wijn drinken.

Het is mega druk in de trein wij moeten dus staan, de rit duurt een klein uur. Rond 10.00 komen wij aan, hartje centrum. Je voelt je meteen op je gemak, wij kopen een plattegrond van Florence van een straatverkoper die ook nog wat tips geeft. Altijd goed! Florence heet in het Italiaans Firenze.

Wij besluiten de binnenstad in te lopen en komen direct allerlei kraampjes tegen met veel leer artikelen, wij zijn dus op de leermarkt rondom de San Lorenzo kerk beland. Bij een cafe op de hoek drinken wij een espresso. Gezellige plek met openstaande deuren, er lopen duiven binnen, mensen lopen langs. Prachtig om hier een  hele dag te blijven zitten…

image

Na de koffie hebben we de San Lorenzo bezocht. Om de ervaring compleet te maken hebben we een tablet gehuurd om alle ins en outs van de historie en het ontstaan van de kerk en het interieur te horen en te zien. Een uitkomst voor een meer interactief en leerzaam bezoek.
Helaas mogen er geen foto’s worden gemaakt.

Daarna onze weg door de stad vervolgd en op zoek naar de eye catcher van de stad. De met groen en wit marmer gedecoreerde dom (duomo). Indrukwekkend mooi!

image

image

image

image

image

image

Na een bezoek aan de dom en de beklimming van de toren is het tijd voor een lekkere lunch in een grote zaak vlakbij de duomo, broodje met ham.

image

Met nieuwe energie gaan we op weg naar Ponte Vecchio. Dat is een oude middeleeuwse brug over de rivier de Arno. We bezoeken het nabijgelegen Palazzo Vecchio.

image

image

image

image

Onze laatste stop is de Santa Croce kerk, daar bevindt zich de grafmonumenten van o.a. Michelangelo en Gaileo.

image

image

image

We sluiten ons bezoek af met een glas chianti bij hetzelfde café als vanmorgen. Er worden gratis hapjes geserveerd, zoals kleine pizza puntjes, broodjes met pesto enzo. Erg lekker en sfeervol.

image

image

Wij lopen terug naar het station, ff zoeken naar het juiste perron voor de trein  terug naar Montecatini. Daar aangekomen rond 20.00 besluiten wij weer een
bezoek te brengen aan hetzelfde restaurant als gisteren, Mama is blij ons weer te zien!! Het eten smaakt weer prima, inclusief een heerlijk glas Chianti.

Het was een mooie dag!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: