Italie dag 2

Italie dag 2

Dinsdag 22 oktober.

Zo onze eerste dag Italië, wij zitten om 09.00 in de auto. Na een simpel maar goed ontbijt.

We nemen de snelweg naar onze eerste stop,  Lucca. In Italië moet je ook betalen voor de wegen, vooral als je over de snelweg gaat, dus wanneer wij vlakbij bij Lucca zijn, verlaten wij de snelweg en betalen een paar euro.

Het weer is lekker opgeklaard dwz. geen regen maar wel bewolking, het is morgens  een graad of 18, dus prima weer.

Wij rijden door de oude stadspoort van Lucca en parkeren onze auto binnen de stadsmuren/wallen. Wij gaan lopend de stad in, snel zijn in het binnenste van de stad. Het zijn smalle straatjes, iedereen loopt door elkaar  toeristen en de inwoners, er hangt een leuke sfeer. Wij bekijken daar verschillende kerken.

image

image

image

image

image

Rond 12.00 gaan wij lekker op het  terras zitten en bestellen wij een van de heerlijke pasta gerechten. Een Italiaan weet wel wat lekker eten is.

image

image

Met een volle maag rijden wij richting Pisa, daar aangekomen parkeren wij de auto vlakbij de toeristische trekpleister van Pisa. Deze openbare parkeerplaatsen staan zogenaamd onder begeleiding van een zwarte afrikaan, oftewel een Nep zwarte piet:-). Hij kan onze auto wel in de gaten tegen betaling. Nou ik wordt altijd zenuwachtig van zulke gasten, dus wij bedanken voor dit genereuze aanbod.

Binnen een paar minuten lopen staan wij bij de bekende toren, de toren van Pisa. Wat een bijzonder gezicht zo’n scheve toren. Wij besloten om direct een kaartje te kopen om de toren aan de binnenkant te bekijken maar ook de stad vanaf boven te zien. Binnen blijkt 5% echt veel te zijn, je kunt niet normaal staan en wanneer je naar boven loopt met de trappen dan voel je wel dat je scheef loopt. In totaal zijn er ruim 300 treden, maar boven heb je een mooi uitzicht op de stad.  Aansluitend bezoeken wij de kathedraal, deze vormt de toren  1 geheel. Natuurlijk moeten wij ook creatief zijn, zoals alle toeristen hihi.

image

image

image

image

image

image

image

Pff , nu hebben wij wel weer een espresso verdiend hihi en natuurlijk voor 5 euro extra nemen wij een heerlijk schaaltje lekkernijen erbij… wat een vakantie hihi.

image

Vervolgens snel de auto weer ingestapt richting Vinci, de geboorteplaats van Leondardo da Vinci. Daar is een museum met allerlei artibuten die hij heeft getekend of schetsen van zijn hand. Bijna te laat,  nog de laatste 3 kwartier voor sluitingstijd.

Deze zijn allemaal nagebouwd… het is erg bijzonder om te zien. Hij was zijn tijd ver voor uit. De uitdrukking “geniaal of knettergek” is wel op zijn plaats. Binnen was een fotoverbod dus helaas geen foto’s kunnen maken. Maar ik kon het toch niet laten , toch snel een foto gemaakt, van een fiets.

image

image

image

Vanaf het dak van het Vinci museum zien wij de zonsondergang, met mooie vergezichten van Toscane.

image

image

Vol met indrukken van deze dag zijn wij terug gereden naar ons hotel. Het is een mooie dag gebleken ook qua temperatuur die liep op tot tegen de 25 graden.

image

Wij zijn wezen eten in  de stad bij een gezellige restaurant met een soort moeder die je misschien kent van de Bertoli reclame. Het eten was lekker en glaasje limoncello van het huis ook.

image

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: