Italië, dag 1

Italië, dag 1

Maandag 21 oktober

Italië dag 1

Zo wij hebben toch maar besloten om nog een weekje weg te gaan, wij vonden het zelf ook wel wat decadent om zo snel achter onze zomervakantie. Maar mijn school planning bepaalt min of meer onze vakantie mogelijkheden: aangezien ik nu herfst vakantie mogen wij nu weg hihi.

Wij hadden verschillende ideeën qua vakantiebestemmingen: Portugal, Las Vegas enzovoort. Maar uiteindelijk hebben wij toch voor Italië: Toscane gekozen qua aanbieding, vlieg tijden. Maar vooral omdat wij beiden hier nog nooit zijn geweest. Want in Toscane liggen de mooie steden zoals Pisa en Florence maar staat het gebied bekend om haar Chianti wijnen. Dat is een wijn die wij altijd standaard in onze wijn rek hebben liggen.

Vanmorgen om 07.00 opgestaan, de laatste dingen ingepakt, snel een broodje naar binnen gewerkt. Zo wij zijn op weg! De vliegreis gaat dit keer via Transavia, het is prima vliegen maar ik ben blij dat de vlucht binnen twee uurtjes klaar is, want echt comfortabel vliegen kan ik het niet noemen qua beenruimte.

Wij landen op Pisa, mooi klein vliegveld: mag je nog lopen van het vliegtuig naar de gate. De koffers zijn er snel, wij verlaten het vliegveld. Lopend halen wij onze huurauto op en natuurlijk is er een speciale aanbieding qua upgrade hihi. Maar het blijkt een goede deal te zijn… Namelijk een Renault Clio, sport uitvoering, 5 deurs, inclusief vaste navigatie.

Wij laten het vliegveld achter ons, wij rijden naar ons hotel ruim 60 km verder gelegen. Onderweg regent het flink, zelfs hagelstenen en een hoosbui maken het autorijden niet echt makkelijk. Wij stoppen onderweg bij een autogrill en eten daar een broodje met warme ham en een espresso… Onze vakantie is echt begonnen..

Terwijl ik lekker aan het genieten ben, wordt ik gebeld door een klant: gelukkig kan ik deze meneer helpen, althans met advies geven..

Na een uurtje komen wij aan bij ons hotel in Montecatine Terme, maar ons geboekte hotel is aan het verbouwen. Dus zijn overgeboekt naar een ander hotel. Dat is een kleine wandeling van 5 minuten, wij checken in en gaan naar de kamer. Kamer is prima, netjes en schoon, hier kunnen wij prima 4 nachten slapen.

Wij besloten om het stadje te gaan verkennen middels een wandeling. Het stadje lijkt groter dan wij eerste instantie dachten, veel winkels en diverse restaurants.

Wij besloten na een klein uurtje gelopen te hebben om bij klein barretje wat te gaan drinken: het wordt onze 1e Chianti:-) Proost, evt. later worden er diverse hapjes bij geserveerd, mmmm.

Het is goed, maar toch besloten om weer terug te lopen naar ons hotel. Onderweg komen wij nog twee koffie mokken, want die is Henri vergeten.

Daarna in de binnenstad een pizza wezen eten, lekker simpel en goed. Op de terugweg naar het hotel, even een korte stop gemaakt bij een supermarkt. Daar wat eten ingekocht en een fles chianti erbij gedaan.

Op onze hotelkamer drinken wij koffie en lezen wat, daarna een glas wijn. Maar rond 22.00 vinden wij het beiden leuk geweest en gaan slapen.

Morgen naar een scheve toren kijken:-)

image

image

Geef een reactie

%d