Broodje

Broodje

Henri had het idee om zelf brood te gaan bakken want dan hebben wij altijd lekker brood. Maar goed voordat je zo’n broodbakmachine koopt en dan uiteindelijk in de kast belandt omdat het toch niet zo handig lijkt.

Stelde ik voor om er eentje te lenen om te testen, gelukkig had Petra er eentje staan en die mochten wij wel even leven.

Gisteravond was het zo ver: In huize Rutgers/Boeve werd brood gebakken hihi.. wel spannend hoe bak je brood? Nou het stelde allemaal niet zoveel voor want de machine deed het werk. Maar het duurt best wel lang voordat het klaar is, dus ons geduld werd op de proef gesteld.

Af en toe kijken in het venster om de ontwikkeling te kunnen zien maar het zag er goed uit en de geur in het huis was al erg lekker..deed mijn denken aan mijn kindertijd dat ik vaak in de bakkerij kwam.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

 

Ik heb nacht’s het broodje uit de oven gehaald en het was gelukt!!! Het brood smaakte erg lekker, hopelijk deelt Henri deze mening ook. Want dan komt er een broodbakmachine:-) 

1 REACTIE

comments user
erna

Je kunt het ook in een bakblik doen en in de oven! Meel halen van de molen in Terwolde, molenbruintje, ben je in 2, 5 uur klaar. Bakblik bij de action €4, 50 , Voordeel van een broodbakmachine is dat je de tijd kunt instellen endat je dan smorgens lekker vers brood hebt. Nadeel vind ik het roerijzertje wat je uit het brood moet halen. Ik bak al een hele tijd mijn eigen brood in een bakblik met verse gist van de bakker, heerlijk. 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: