Stemmen

Stemmen

19 maart 2014

Nederland is in de ban van verkiezingen. Nee correctie: de Nederlanders die zich willen verdiepen in de gemeenteraadsverkiezingen en de hoop niet hebben opgegeven.

Natuurlijk is het lastig om te kiezen, want veel aspecten in je gemeente zijn niet direct op je eigen leven te betrekken. De verschillende partijen roepen vaak de punten die ze wel gaan doen, maar om een keuze te kunnen maken, wil ik eigenlijk weten wat ze niet gaan doen.

Ik heb wel gestemd, ik geloof in democratie! Dat betekent in Nederland wel dat je compromissen moet sluiten: “het geven en nemen”. Dat geeft voor veel mensen het gevoel dat ze door hun eigen politieke gekozen partij in de steek zijn gelaten, dat is misschien waar qua gevoel. Maar toekijken zonder te stemmen en dan zien dat een andere partij (waar je helemaal misschien niets mee hebt) groter wordt, lijkt mij ook niet ideaal.

In Apeldoorn heeft D66 gewonnen. Mijn keuze (CDA) heeft een klein verlies in Apeldoorn geleden. Wij hebben beiden gestemd op onze gemeente en ons niet laten leiden door de landelijke politiek.

image

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: