30 punten

30 punten

Vandaag heb ik mijn laatste schooldag gehad in Amsterdam.

Sinds februari ben ik elke dinsdag en donderdagavond naar Amsterdam geweest. In Amsterdam volgde ik een minor: Coachend Leiderschap. Het was zwaar, om elke keer na een werkdag naar Amsterdam te reizen.

Maar elke keer als ik weer in Amsterdam kwam, kreeg ik weer energie van mijn docent. Mijn docent is er nog ééntje van de oude stempel d.w.z. geen PowerPoint presentaties maar theorie uit zijn hoofd. De opdrachten werden altijd netjes uitgeprint om vervolgens uit te delen onder zijn leerlingen. Af en toe was hij niet te volgen maar door zijn grote schat aan praktijk ervaringen, zijn mooie manier van verhalen vertellen zorgde hij ervoor dat zijn lessen altijd fascinerend en inspirerend waren.

Naast het volgen van zijn lessen, moest ik vijf producten opleveren:
1. Analyse maken van mijn rol als coach.
2. Analyse maken van het leerklimaat van BelCompany
3. Team coachings traject opzetten, uitvoeren voor mijn team.
4. Individuele coaching traject opzetten van mijn teamleden.
5. Een coachingsgesprek doen met een onbekende case.

Het waren vaak pittige producten omdat het steeds over mijzelf ging, wie ben ik, wat doe ik en wat moet ik veranderen om mijn doelen te kunnen bereiken.

Maar ik kan wel terug kijken op mooie producten, veel ervaring opgedaan, soms moest ik in de herkansing mijn producten verbeteren. Dat heeft wel mooie cijfers opgeleverd. Ik heb veel geleerd over mijn manieren van coachen. Mijn eigen praktijkervaring van 13 jaar in de winkel staan, werd eindelijk met theorie onderbouwd. “Er ging vaak een lampje aan”, tijdens de lessen.
image

Deze minor levert mijn 30 punten op voor mijn HBO opleiding, die kunnen worden bij geschreven. Lekker hoor!
image

Ik wil graag mijn teamleden bedanken, zonder jullie had ik dit niet gekund. Want elke donderdagavond (koopavond) was ik er niet, verder gaven jullie mij om veel ruimte om jullie te coachen. Top! Ook wil ik Henri bedanken, voor het vele leeswerk en de bijhorende correcties.
image
Proost! Vanaf aanstaande september ga ik weer terug naar Deventer om daar het reguliere lesprogramma te gaan volgen.,

1 REACTIE

comments user
Klaas

Ja, daar mag je best trots op zijn, gefeliciteerd! Twee keer in de week naar Amsterdam voor studie waar je ook nog redelijk helder moet zijn en dat na werktijd. Complimenten voor je doorzettingsvermogen! Groet Klaas Breunis

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: