Verdriet

Verdriet

Donderdag 17 juli 2014

Nieuws-berichten hoor je elke dag, nieuws krijg je via verschillende media binnen zoals radio, tv, Internet of via je app op je mobiele telefoon.

Door deze verschillende manieren van nieuwsbronnen, worden wij elke dag overspoeld door nieuws. Vaak zijn het berichten over een oorlog of ramp aan de andere kant van de wereld. Vreselijk nieuws! Maar ja, vaak gaan wij makkelijk verder met ons leven, natuurlijk leven wij wel mee, maar het blijft wel oppervlakkig.

Misschien zijn wij wel immuun voor vreselijke nieuws-berichten geworden, een soort van zelfbescherming!

Mijn eerste reactie afgelopen woensdag toen ik drie push-berichten kreeg van nu.nl, AD.nl en NOS, “een Maleisische vliegtuig is neergestort in Oekraïne” was: heftig nieuws, hopelijk valt het mee! Maar ik moest daarna weer gewoon werken, klanten helpen.

Langzaam merkte ik dat er meer was,  want de volgende push-berichten kwamen binnen op mijn telefoon, “vliegtuig vertrokken vanaf Amsterdam” ,”mogelijk reizigers van D-Reizen in het vliegtuig”. Dat gaf mijn een onrustig gevoel, ik moest nu gaan kijken op internet, het nieuws werd voor mij gevoel persoonlijker. Het gevoel werd misschien ook wel versterkt omdat ik aanstaande dinsdag op vakantie ga.

In de loop van de dag kwam er meer nieuws rondom de ramp van MH17, jullie kennen natuurlijk zelf de feiten van deze vlucht: 298 doden waarvan 193 Nederlanders.

Ik ken zelf geen mensen die aan boord van MH17 waren, maar toch ben ik geraakt. Als ik berichten lees/kijk over de ramp wordt ik emotioneel. Natuurlijk ben ik al ervaren reiger mijn bewust van de eventuele gevaren van het vliegen, maar het neerhalen van commercieel (burger) vliegtuig kan ik niet bevatten. Misschien ben ik daarom wel zo emotioneel, ook ben ik een Nederlander die ook graag met vakantie gaat. Net als de reigers van MH17, genieten van je welverdiende rust na een jaar werken. Helaas hebben zij het niet overleefd……..

De dagen na donderdag worden gevuld met nieuws-berichten over het bergen van de doden, verantwoordelijkheden, treinen, rouw, boosheid, politieke leiders en via sociaal media krijgen wij een beeld hoe Nederland deze ramp probeert te verwerken.

Ik wil iedereen steun en  sterkte toewensen om deze ramp een plekje te geven, hoe groot of klein je verdriet mag zijn.
image
image

Foto’s: de bloemen bij Schiphol.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: