Volgen of zelf keuzes maken

Volgen of zelf keuzes maken

Zaterdag 21 februari 2015

Vanochtend om 05.00 ging de wekker, ff douchen en een ontbijt gehad, de laatste spullen gepakt, om deze vervolgens in te pakken in onze auto.

Rond 06.00 reden wij weg uit Apeldoorn, de reis verliep voorspoedig. De eerste driehonderd kilometers heb ik gereden, ondanks de forse regenbuien kon ik wel redelijk opschieten. Maar onze audi navigatie gaf ons het advies om Oberhausen te negeren, dus via B-wegen kwamen wij Duitsland steeds verder in.

Na een korte stop om onze sanitaire behoeften te kunnen doen, zijn wij doorgereden, ditmaal met Henri achter het stuur. Ik was al lekker in dromenland beland en Henri; kreeg weer een melding van de navigatie om de snelweg te negeren. Op de A3 bleek later een grote file te zijn geweest van ruim 30 km, maar wij hebben niet stil gestaan maar zijn via dorpjes en B-wegen verder gereden.

Henri heeft ook ruim driehonderd km gereden toen ik zijn plaats weer overnam. Het was ongeveer 13.30 om het laatste gedeelte te gaan rijden, de navigatie gaf toen een aankomsttijd van 17.00 aan.

Gelukkig was de sfeer goed in de auto, lekker meezingen met de nummers van het foute uur en maar ook werd de muziek van Andre Hazes gedraaid. Henri had gezorgd voor een goed gevulde koeltas dus wij kwamen niets tekort. Ook kregen wij de zon nog te zien en het landschap werd al steeds witter. Helaas waren er nog steeds kleine files, maar onze navigatie kon ons daardoor alle om heen leiden. Maar het blijft raar om de snelweg te verlaten. Want je gaat toch twijfelen aan de keuze van de navigatie om de snelweg links te laten liggen… want is de reis wel sneller via 80 km wegen?

Henri twijfelde daar over…tja ik ben een volgzaam type hihi dus ik volg ons navigatie maar:). Maar na ruim twaalf autorijden kwamen wij aan in Zell am See.

Snel ons ingecheckt, helaas hadden ze weer de verkeerde kamer aan ons gegeven namelijk met bedden achter elkaar, dit was vorig jaar ook al gebeurd. Deze keer hadden wij dit ook doorgeven bij onze boeking.

Helaas was er nu geen alternatieve kamer beschikbaar, morgen krijgen wij een andere kamer.

In het restaurant kregen wij een glas champagne.. zo de vakantie kon nu echt beginnen. Wij hebben gekozen voor half pension, lekker makkelijk. Het eten bestaat uit een vier gangen menu, niet hoogstaand maar prima eten. Ik bestelde een fles rode wijn van de wijnkaart. Het was prima, lekker relaxen na een lange dag. De wijn zorgden ervoor dat wij om 22.00 mooi onder de wol waren.

Morgen lekker skiën….

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: