2e Kerstdag 2016

2e Kerstdag 2016

Maandag 26 december 2016

Henri had de afgelopen dagen alle voorbereidingen getroffen om het kerstmenu voor te bereiden, zo heeft hij een aantal gerechten uit het kerstkookboek van Jamie Oliver gehaald, dat boek had ik onlangs gewonnen met punten van de Staatsloterij. Nadat het menu bekend was heb ik de wijnen erbij uitgezocht. Toen ik wakker werd, rook het huis al naar de gerechten die wij later zouden gaan eten… mmm lekker.

Ik ben snel begonnen met mijn voorbereidingen zoals het klaarmaken van de tafel, menukaarten maken, alle glazen schoonmaken en het bestek klaarzetten. Om 15.00 was de familie Boeve compleet, we hebben eerst koffie gedronken. Daarna heb ik een glas champagne geserveerd en voor mijn neefjes Marijn en Jesse een alcoholvrije variant, maar helaas ging dat mis. In de huiskamer haalde ik de kurk uit de Jip en Janneke champagne af, maar er zat teveel druk op de fles… alles spoot eruit. De hele huiskamer en de keukenmuur zaten onder een spray van roze Jip en Janneke zoete troep…. Iedereen ging meteen schoonmaken, het was wel een komische gezicht: poetsen met je beste kleding aan:-)

Maar de show gaat door… dus wij zijn lekker begonnen aan ons kerstdiner. Wij hebben heerlijk gegeten van het 6-gangen diner, het was heerlijk.

Henri had zichzelf weer overtroffen qua kookkunsten, elke gang was een feestmaal. Gelukkig voor ons beiden geen stress, alles was voorbereid. Ik mocht mijn oude beroep uitoefenen: gastheer zijn! Het blijft leuk om mijn familie te bedienen met lekker eten en wijn. Tussen de gangen door hebben wij ook het verjaardagsspel van Ik Hou van Holland gespeeld, komische een schietende tulp uit een taart, hihi. Zelfs de kerstman is nog langs geweest en hij bracht ook nog cadeau mee, lief hé. 

Natuurlijk hebben wij stilgestaan bij het beëindigen van onze relatie, het is ons heftig maar ook voor onze families. 16 jaar samen, het is moeilijk voor te stellen hoe het straks zal zijn. Daarom zijn wij blij dat wij deze kerst in goede sfeer met elkaar te mogen vieren! Mooi dat het zo kan.

Kerstmis, de geboorte van Jezus Christus, de Vredevorst!

HEERlijk is zijn naam

De Jezus van Jesaja 9:5

Bijbelgedeelte: Jesaja 9:1-6

Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbaar, Raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: