Uit liefde voor God…

Uit liefde voor God…

Januari 2019

Ik zag de afgelopen weken vaak op de timeline van mijn sociale netwerken hevige reacties verschijnen op de Nashville-Verklaring. Dat deed mij op twee manieren pijn: ik ben homo en ik ben gelovig. In de afgelopen tien jaar dat ik weer naar de kerk gaan heb ik veel liefde mogen ontvangen van mensen die mij als mens een warm hart toedragen. Dat was en is nog steeds een fanatische ervaring, ik heb altijd gedacht dat ik als homo niet meer in de kerk mocht komen. Ik heb natuurlijk ook de bijbel gelezen en in mijn jongere jaren was het niet makkelijk om mijn omgeving mijn grootste geheim met hen te delen. Want homo zijn, kan natuurlijk niet!

Maar in 2008 zat ik weer in een kerk en ik voelde mij welkom, het voelde warm. De heilige geest leefde weer in mij. Ik voelde geen twijfel om wie ik was of wie ik wilde zijn: ik was gewoon mezelf! Ik geloofde weer in God en ik voelde zijn liefde! De weg om God weer te leren kennen was niet makkelijk, mijn moeder heeft mij weer geleerd dat God er altijd is, ook op de donkerste momenten in je leven. Haar overleden deed mij weer terugkomen in de kerk…..

Wanneer er mensen zijn die tegen jou zeggen: je moet leven zoals het in de bijbel staat dan krijg je vaak quotes uit de bijbel te horen. Dat is vervelend want tegen een quote kan niemand zich verdedigen. Ik ben ook weleens te verantwoording geroepen door iemand, die mij op haar manier wilde ”helpen” en mij wilde laten inzien dat ik “verkeerd” was. Dat is heftig om te ervaren vooral als er bijbel teksten erbij worden gehaald, die niets aan de verbeelding over laten. Maar geloven doe je niet door een quote te lezen, geloven doe je ten eerste met je HART en vervolgens met het woord van God, maar niet met een quote uit de bijbel maar met alle hoofdstukken.

Ik denk dat SGP een hele goede politieke partij is, met een sterke gelovige achterban. Deze achterban wil graag duidelijkheid maar tegenwoordig is de wereld niet meer heel duidelijk. Elke mening roept een andere mening op, daarom moet je als politieke partij niet iedereen uit je achterban tevreden willen stellen want daarmee krijg je geen liefde van God maar eerder spanningsvelden tussen groepen mensen. Mensen komen verder van God liefde af te staan en dat is een gemiste kans.

Want in mijn ogen is God van iedereen, iedereen die wil leven volgens Gods liefde. Daarom roep ik op Gods liefde te zoeken en daar hoef je niet gelovig voor te zijn. Want iedereen heeft liefde nodig en geen haat.

ik hou van jullie, liefs van mij, die toevallig homo is:-)

3 REACTIES

comments user
Marry van Dooren

Hans-Erik, je moeder heeft je met liefde opgevoed.
Je mag zijn , zoals je bent geboren.
Liefde voor alles wat leeft ,en voor elkaar.
Dat is het grootste gebod wat God ons heeft gegeven.
Onze lieve Heer is goed, en hij houdt van jou en jullie.
In de bijbel staat: Gij zult niet oordelen de levenden en de doden.
Met welk recht doet men dit gerecht over de medemens?

comments user
Henri Rutgers

Mooi verwoord Hans-Erik! ❤

comments user
Klaas

Wauw, Hans Erik, wat mooi! Jezus zegt ook: Kom zoals je bent en Zijn Glorie wordt zichtbaar in jouw leven.

Groet Klaas Breunis.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: