Vakantie Duitsland

Vakantie Duitsland

Juli 2018

Martijn vraagt aan mij of ik nog met vakantie wil gaan in de zomerperiode, natuurlijk wil ik wel met vakantie maar ik heb met mezelf afgesproken om het dit jaar financieel rustig aan te doen i.v.m. de aankoop van het huis. Maar gelukkig wonen Martijn en ik nu bijna officieel samen en dat maakt het financieel ook weer wat makkelijker. Verder zijn de ouders van Martijn zijn echte lieverds, dat blijkt hoe ze met mij omgaan maar vooral hoe ze met hun eigen kinderen omgaan.

Zij willen graag dat hun kinderen het goed hebben, daarom krijgen Martijn en zijn broer met een enige regelmaat wat cadeautjes. Martijn wordt er vaak verlegen van omdat hij het overdreven vindt en blij is dat hij nu financieel onafhankelijk kan zijn. Maar om een lang verhaal kort te maken: Martijn z’n ouders hebben ons een weekend naar Spa-Francorchamps (F1 België) gegeven maar ik heb aan dat circuit geen goede herinneringen (infrastructuur is een drama en dat geeft voor een control-freak zoals ik ben nogal wat onrust hihi). Tevens vinden wij het bedrag aan de hoge kant voor een dagje Formule 1. Wij hebben het ook nog vergeleken met onze vakantie in mei naar de Formule 1 in Spanje. In overleg met de ouders van Martijn hebben wij besloten om het cadeau te accepteren maar wij gaan het gebruiken voor een midweek naar Duitsland. Martijn maakt de keuze om naar de Eiffel te gaan. Ik moest er eerlijk gezegd nog wel aan wennen, want de laatste jaren heb ik grote reizen gemaakt naar redelijk onbekende bestemmingen en dan klinkt Duitsland niet echt spannend. Maar wat heb ik mij vergist in Duitsland en onbewust ben ik echt wel verwend geworden qua vakanties, dat is eigenlijk wel jammer.

Maandag 9 juli vertrekken wij naar Duitsland, het was de planning om met Martijn z’n auto te gaan maar die stond nog bij het schadebedrijf i.v.m. een ongelukje. De reis verloopt voorspoedig en wij komen rond 15.00 aan bij Landal Wirfttal, na een snelle check in komen wij aan bij ons huisje. Prima locatie alleen zullen wij de gehuurde fietsten niet meer in deze vakantie gaan gebruiken want het ons huisje staat aan een weg met een stijgingspercentage van ruim 10%. Met andere woorden: als je boven bent dan ligt je tong op de trappers en je kunt daarna aan het zuurstof hahaha.

Martijn is een pretparkenliefhebber, dus met een pretpark dichtbij ons vakantiepark kon het maar een ding betekenen: wij gaan naar Phantasialand. Rond 10.30 waren wij bij het park, vooraf had ik het park online bekeken.. ik werd eerlijk gezegd niet echt blij van het park. Ik ben namelijk geen liefhebber van achtbanen enzo maar om Martijn in alle attracties alleen te laten gaan was mij ook wel iets te gek. Gelukkig heb ik mezelf op deze dag kunnen verrassen door bijna alle attracties te bezoeken, Martijn moest er twee zonder mij doen. Phantasialand is pretpark met veel attracties die uniek zijn in Europa maar ook wereldwijd. De attracties die mij het meeste zijn bijgebleven zijn:

  • RAIK: de snelste familie-boemerang achterbaan ter wereld.
  • CHIAPAS: De rit duurt zes minuten, waarbij je in totaal drie keer de diepte in stort. Met een unieke helling van 53° beleeft je de steilste afdaling in een wildwaterbaan ter wereld.
  • River Quest: In duistere vleermuisbootjes wordt je pijlsnel meegezogen door het middeleeuwse kasteel. Alleen de allerdapperste storten zich in deze woeste vesting met een tunnelsysteem van drie verdiepingen en volgen de kolkende stroom. Hevig schuimend wordt je door draaikolken en bochten de afgrond in gestort.
  • Temple of the Night Hawk: Langste indoor achtbaan ter wereld.
  • Paardencarrousel: Europa‘s grootste dubbeldeks-paardencarrousel. Lekker romantisch rondrijden in deze klassieker.

 

Wij hebben een prachtige dag gehad, die helaas wel eindigde in regen maar wij waren toch al nat geworden door de River Quest. Nee ik vergis mij, ik was aardig nat geworden maar Martijn werd kletsnat hihi.

De volgende dag hebben wij de natuur opgezocht, lekker met de auto een route gereden door het prachtig landschap, mooi om die vergezichten te zien. Helaas zijn deze met een camera niet vast te leggen, ons menselijk oog weet het nog altijd te winnen van alle dure camera’s. Wij zijn gestopt bij een parkeerplaats, vanuit daar zijn wij gaan lopen, door het bos en als hoofdprijs hebben een waterval gevonden. Prachtig om de natuur zo te zien, het zat er vol met vlinders. Natuurlijk moest Martijn onder de waterval proberen te komen, gelukkig had ik een paraplu meegenomen. Op de terugweg hebben wij bij een lokale restaurant onze lunch genuttigd, het was lekker simpel maar erg goed. De horeca in Duitsland is goed, dat merkte wij gisteren in Phantasialand ook al.

 

Op donderdag hebben wij de cultuur opgezocht, wij zijn naar Trier gereden. Trier is de oudste stad van Duitsland, gesticht 16 jaar voor Christus. Als eerste hebben wij bij het VVV kantoor een kaartje van de stad gekocht. Lekker door de stad gewandeld en alle hoogtepunten  van de stad bekeken en bezocht zoals:

  • Porta Nigra
  • Romeinse Amfitheater
  • Dom van Trier

Het is een mooie stad, het heeft ongeveer ruim 108.000 inwoners, de sfeer is goed, het voelt Duits aan maar dat is een prima gevoel. Het stad is erg in trek bij toeristen, dus wij vallen niet op haha. In de stad is ook Karl Marx geboren, dat is nu tweehonderd jaar geleden. In de stad waren verschillende tentoonstellingen aan hem gewijd. Wij hebben alleen zijn geboortehuis bezocht, het voelt toch wel raar om dit huis te bezoeken. Want de denkwijze van Karl Marx wordt tegenwoordig nog steeds door verschillende grote landen toegepast en deze landen hebben geen leiders die democratisch zijn gekozen. Natuurlijk heeft Karl Marx daar geen invloed op gehad maar het zette mij wel even aan het denken. Misschien zijn deze gedachten wel goed om te beseffen dat wij het in Nederland goed voor elkaar hebben. In totaal hebben wij ruim 16 km door de stad gelopen, wij hebben dit gevierd met een heerlijke ijs-traktatie op de markt.

 

Vrijdagmorgen zijn wij weer naar huis gereden, het was een heerlijke vakantie. Vooral het tempo in de vakantie was erg prettig, normaal gesproken ben ik op vakantie erg druk en wil ik zoveel mogelijk doen. Maar ik heb het dit deze keer gelukkig uit kunnen “zetten”, wellicht had ik het ook wel nodig. In de weken voor onze vakantie was ik redelijk druk met mijn werk, studie en bezigheden voor KWF. Martijn heeft er goed aangedaan om deze vakantie te boeken. love you.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: