Deventer op Stelten 2018

Deventer op Stelten 2018

Zaterdag 7 juli 2018

Aangezien ik nu inwoner van Deventer ben, moet ik mij natuurlijk ook onderdompelen in alle activiteiten die Deventer organiseert, helaas kan ik niet aan alle activiteiten deelnemen door gebrek aan tijd. Maar voor Deventer op Stelten maak ik graag een uitzondering.

Deventer op Stelten bestaat al ruim 20 jaar en is uitgegroeid tot een internationaal straatfestival, waarbij artiesten of theatergroepen hun voorstelling vooral laten afspelen op stelten zodat het publiek zonder een tribune deel uit kan maken van een voorstelling en de voorstelling kan zien. De gehele binnenstad staat in het teken van het festival en trekt ruim 125.000 bezoekers, en wij waren er op zaterdagavond bij. Voor Martijn was het zijn eerste keer, in het verleden ben ik hier ook weleens geweest maar nu voelde het wel anders. Ik heb de laatste maanden echt het gevoel gekregen dat ik Deventer leuk(er) ben gaan vinden. Het voelt echt als mijn stad/onze stad.

Wij hadden ons niet echt voorbereid op het festival, wij hebben zijn naar de binnenstad gefietst en hebben ons laten verrassen. Het werd een leuke verrassing! Op het grote kerkhof is door een Franse kunstenaar met hulp van vrijwilligers de Lebuinuskerk nagebouwd. Dit hebben zij gedaan met kartonnen dozen, geweldig om de kerk inclusief haar twee torens te zien, je kon zelfs door de kartonnen kerk lopen.

Vervolgens zijn wij naar de Brink gelopen, het grote plein, hier werden meerdere voorstellingen tegelijk opgevoerd, het gehele plein stond in het teken van het festival, vooral de voorstelling met de grote (ijs)beren was indrukkenweekend om te zien.

Wij hebben een leuke avond gehad, de drukte in de stad viel ons mee, het verspreiden van de voorstellingen in de stad werkt goed.

Wil je een leuke avond uit hebben, in een mooie stad, kom dan volgend jaar naar Deventer op Stelten 2019.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: