Paasweekend op Texel

Paasweekend op Texel

Pasen 2018 (1-3 april 2018)

De afgelopen tijd zat ik met grote regelmaat te kijken naar een weekendje weg, eigenlijk had ik gezegd dat ik dit jaar niet met vakantie zou gaan, maar ik blijf onrustig qua reizen. Gelukkig had Martijn het al lang in de gaten en wellicht was hij er ook een beetje klaar mee.

Boek nou maar gewoon, je wilt toch graag weg!

Hij heeft ook gelijk, lekker samen weg. Onze eerste weekendtrip samen weg, de bestemming was al gauw bepaald: Texel. Een eiland wat ik nog niet eerder had bezocht, Martijn was er wel eens in zijn jeugd geweest, maar hij had het niet meer helder op zijn netvlies staan. Met andere woorden: een mooie redelijk onbekende bestemming voor ons beiden.

We vertrokken zondagmorgen vroeg, helaas konden wij door mijn werk niet eerder vertrekken dan zondagmorgen. Het moment dat je met de auto de veerboot oprijdt dan ontstaat er bij mij altijd een vakantiegevoel, lekker hoor! De overtocht is maar kort. Texel ligt relatief dichtbij het vasteland. Met de auto verlaten wij de veerboot, we kunnen de auto dit weekend gewoon blijven gebruiken, omdat het een groot eiland is, vooral vergeleken met Vlieland en Schiermonnikoog, dat zijn de eilanden die ik eerder heb bezocht. De sfeer van Texel moet ik nog wel gaan vinden, het lijkt nu wel een polderlandschap als wij naar ons hotel rijden.Wij komen al snel bij ons hotel aan, het is een simpel hotel. De manager van het hotel is een mooie praatjesmaker maar krijgt niet veel voor elkaar. Martijn geeft hem al gauw een lelijke nicknaam, want hij praat veel maar hij doet niet veel voor ons.

Na wat oponthoud met onze fietsen zijn wij na een korte opfrisbeurt gaan fietsen, het was een leuke fietstocht, het weer was niet echt zonnig maar wij hebben het nog redelijk droog weten te houden, wij kwamen tijdens onze fietstocht langs Ecomare. Ecomare is een dierenopvangcentrum vooral voor zeehonden maar ook andere dieren uit de Noordzee die behoefte aan zorg nodig hebben. Natuurlijk zijn wij gestopt bij Ecomare om de zeehondjes te bekijken. Het was een leuke 1e paasdag om samen met mijn mannetje te zijn.

Op 2e paasdag zijn wij na een lekker ontbijtje in de auto gestapt want het weer was niet helemaal op zijn paasbest, het regende al. Jammer maar dan is een groot eiland zoals Texel erg prettig met haar verschillende dorpskernen, je hebt genoeg mogelijkheden om deze te gaan bezoeken. Maar eerst zijn wij naar de vuurtoren gereden, gelukkig was deze open en zijn wij naar boven gegaan met een mooie steile trap. Het bijzondere van deze vuurtoren is dat deze toren helemaal is voorzien van een nieuwe buitenmuur, de oude buitenmuur nu een soort van binnenmuur geworden. Martijn heeft het souvenirvirus overgenomen want hij heeft gekozen om een vuurtoren van Texel mee te nemen voor onze souvenirwand. Lief hoor!

Na een strandwandeling zijn wij bij een leuke strandpaviljoen aangekomen en daar hebben wij onze lunch gehad, de regen en de wind hadden vrij spel maar binnen was het gezellig druk en wij hadden het prima naar onze zin. Maar wij vonden toch dat wij meer van het eiland moesten gaan zien, dus wij zijn weer vertrokken naar de Koog. In dit gezellige maar natte dorpskern hebben wij lekker wat gelopen en zijn wij nog lekker wezen winkelen, aansluitend nog wat lekker wezen drinken in een café. Het weer begon toch wat opklaren, dus snel hebben wij besloten om alsnog een wandeling te gaan doen, wij hadden ergens een wandelroute online gevonden, snel naar het vertrekpunt gereden. Het was een een mooie wandeling van ongeveer 8 km, onderweg zagen wij de zee, achterland met weilanden en dorpskern.

Voldaan reden wij weer naar onze hotel, een mooie dag relaxdag met in de namiddag een sportieve afsluiter met een wandeling van 1,5 uur. Tijd voor wat eten, maar dat ging bijna mis omdat Martijn gisteravond al een tafel had gereserveerd bij een restaurant. Toen wij bij dat restaurant aankwamen was het restaurant al bijna gesloten, de kok was ziek geworden.. hebben wij weer. Gelukkig zijn er voldoende restaurants op Texel te vinden, dus wij zaten al snel aan een leuke tafel in een andere restaurant.

Het was een leuk weekend, waarbij wij elkaar nog steeds meer leren kennen. Martijn bedankt dat jij mij hebt overgehaald 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: