Vakantie china 2008-dag2

Vakantie china 2008-dag2

Wij hebben lekker kunnen slapen, al was de matras wat aan de harde kant, maar een jetlag/moeheid doet alles vergeten:-) Om 06.45 ging de wekker, snel ff een ontbijtje gedaan want om 07.30 werden wij verwacht in de lobby van het hotel.  Nadat wij weg waren gereden van ons hotel, op weg naar de Chinese Grote Muur, zijn ook nog langs het olympische dorp gereden. Heel bijzonder was om het "vogelnest en Icecube" van dichtbij te kunnen zien.

Na een dik uur rijden kwamen wij bij de Grote muur uit, het was erg druk met bussen enzo, daarom zijn wij verder gaan lopen. Nadat wij een kaartje hadden gekocht, kon de klim van de Chineese muur beginnen. Het was een flinke klim naar boven, die erg stijl en vol met chinezen was. Maar het uizicht op de muur was erg muur, tevens onbegrijpelijk hoe die muur gebouwd is, want het vergt nogal veel arbeidskracht,dat blijkt ook wel bij de bouw zijn namelijk 1 miljoen mensen overleden. Na de klim zijn wij weer terug gelopen naar het begin, hebben daar koffie gedronken.

De lunch was in een super toeristisch restaurant met op de begane grond een werkplaats/winkel voor o.a. Chinese vasen enzo. Na de lunch konden wij ff wat relaxen in de bus, want wij moesten ruim een uur rijden het het Zomer Paleis. Dit zomerpaleis is een paleis voor de keizerin, zodat de keizerin daar 4 a 5 maanden kon verblijven in de zomer periode.

Het zomerpaleis is een paleis met een groot meer, een lange gang van 728 meter (zo kon de Keizerin uit zon blijven tijdens een wandeling langs het meer), diversen tempels, en andere gebouwen. Na dit bezoek moesten wij weer om 17.30 weer melden bij de bus, want wij gingen nog een bezoek brengen aan een theater. Dit theater heet Chaoyang Theater, hier werd een voolstelling geven van het Beijing Acrobot Troupe, Deze groep geeft een show met allerlei acrobatische dingen, grappige dingen. Wel grappig om te zien hoe kunstig deze mensen met hun lijf zijn.

Aansluitend zijn wij wezen eten, oa ook Pekingeend gehad. Het eten gaat als volgt: er worden steeds verschillende borden op tafel gezet, daar kun je steeds wat vanaf pakken. Dit is erg relax en je hebt nooit teveel aan eten. Wij zijn met de taxi naar het hotel gereden.

Het was een mooie dag, met supermooi weer  en veel dingen kunnen zien!!

IMG_6672 IMG_6698

IMG_6692 IMG_6701

 IMG_6729 IMG_6725

IMG_6782 IMG_6809

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: