vakantie China 2008-dag 3

vakantie China 2008-dag 3

Vandaag was een vrije dag dwz vrij in te delen. Wij zijn morgens vroeg na het ontbijt naar een park gelopen, dit was een wandeling van zo’n 30 minuten. In dit park gaan veel Chinezen elke ochtend "tai ji quan" beoefenen, dit is een soort yoga/gymatistiek en kent veel vormen. Wel grappig om te zien om de vaak al oudere chinezen fantiek aan het sporten zijn.

In dit park staat ook de Tempel van de Hemel (Tian Tan), in deze tempel bracht de keizer offers. Het is een mooie tempel mede het marmeren platform van 90 meter in doorsnede en een hoogte van 6 meter. Vanuit daar zijn wij naar een meterostation gelopen en hebben de metero naar het plein van de poort van de hemelse poort (Tian’an Mei-plein) genomen.

Dit plein is bekend van de tv, verder staat daar het mausoleum van Mao, zetel van het Chineze parlement en de poort naar de verbogen stad (Tian’an Men) deze poort is erg bekend dankzijn het portret van Mao.

Deze poort hebben wij ook genomen voor onze bezoek naar de verboden stad (Paleismuseum of Gugong museeim). Deze stad is nog tot 1920 gebruikt door keizers. Het is een enorm groot complex, met vele prachtige grote paleizen. Deze stad is erg bekend, daarom was het erg druk, soms iets te druk:-P. Wij hadden een audio guide genomen, lekker de toerist uithangen hihi, maar dit keer wel erg handig ivm de grote van het complex.

Na het bezoek aan de verborgen stad, hebben wij de metero genomen en zijn wij naar het olmpisch dorp geweest. Want wij wilden de gebouwen wel ff van dichtbij bekijken. Gelukkig mochten wij ook het vogelnest van binnen bekijken, dit was vorige week nog niet mogelijk. Het blijft een mooi stadion, maar de gebouwen er om heen zijn mooi, de boulevard is ernorm groot!! De vraag is natuurlijk wel: blijft alles wel staan want er is veel grond gebruikt voor de olmpische spelen.

Toen hebben de metero weer terug naar ons hotel genomen en zijn wij ff bij fastfood chinees wezen eten, daarna ff wat boodschappen gedaan voor de reis morgenavond met de trein.

IMG_6817 IMG_6816

IMG_6832 IMG_6847

IMG_6865 IMG_6873

IMG_6915 IMG_6917

IMG_6931 IMG_6935

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: