Vakantie china-dag 9

Vakantie china-dag 9

Wij hebben een goede nacht gehad in Emei Shan, dus wij zijn klaar voor de klim van de berg Emei Shan. Deze berg ligt een half uurtje rijden vanaf ons hotel.

Emei Shan is een berg van 3009 meter hoog en is een heilige berg voor zowel de Toaisten als boeddhisten. Wij zijn als groep vertrokken naar de ontvangsthal/kaartverkoop/busoverstap. Daar aangekomen hebben wij een kaartje moeten kopen voor het busvervoer. Want onze eigen touringcar mag deze berg niet op, daarvoor worden speciale bussen gebruikt. Wij zijn dus allemaal overgestapt in een kleine busje, daarmee zijn wij in ruim 2 uur tijd naar een hogere gedeelte gebracht.

Dit vervoer was niet echt relaxt, de bus was warm en de haarspeldenbochten werden snel en scherp genomen. Maar wij zijn bij een hogere gedeelte uitgekomen, dat was ook het eindpunt van de bus. Toen moesten wij nog een half uur lopen naar de kabelbaan, onderweg hebben wij apen gezien. Helaas zijn deze apen erg gefocust op eten van mensen, daarom willen deze apen de mensen graag helpen met tassen openen enz. Aangekomen bij het kabelbaanpunt, hebben Henri en ik besloten om niet met de kabelbaan naar boven te gaan maar lopend, dit hebben wij samen met nog 3 anderen van onze groep gedaan.

Het was een mooie tocht, wel zwaar omdat alles via steile, gladde trappen ging tevens gingen wij dwars door de wolken/mist heen. Maar na een uurtje lopen  waren de wolken verdwenen en verscheen het zonlicht, dit geeft een geweldig effect. Na totaal een kleine 2 uur gelopen te hebben zijn wij boven aangekomen en daar zagen wij een geweldig mooi beeld staan, echt de moeite waard om deze klim te maken. Ook was het weer nu zelfs warm geworden en scheen de zon volop. Naast het beeld waren er nog tempels op het plateau aanwezig, daar hebben wij ook de lunch gebruikt.

Na de lunch zijn wij weer naar beneden gelopen via de trappen, dit ging natuurlijk veel sneller dan de heenweg, bij het punt waar de bussen staan. Hebben wij de bus genomen naar beneden toe, dit keer zaten in de bus ook Chinezen. Het was wel een gezellige boel in de bus, omdat de Chinezen er een vrolijke boel van maakten qua zingen:-)

Aangekomen bij het beginpunt van Emei Shan, hebben wij een taxi gepakt naar ons hotel omdat de touringcar al was vertrokken. In het hotel hebben wij ons lekkker ff gedoucht en zijn daarna gaan eten.

De rest van de avond hebben wij niet zoveel gedaan.. ff bij komen van de klim.

Emeishan-berg imei, apen Emeishan-berg imei, gouden beeld Emeishan-berg imei, gouden beeld2

Emeishan-berg imei, gouden beeld & HE in het klein Emeishan-berg imei, gouden beeld closeup 2 Emeishan-berg imei, tempel in de mist 2

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: