Vakantie China-dag 16 & 17

Vakantie China-dag 16 & 17

Het is alweer zondag 26 oktober, we hebben dit keer geen ontbijt gehad in ons hotel dwz in het restaurant. Wij hebben zelf wat brood en koffie klaargemaakt en hebben wij in onze hotelkamer gebruikt. Want het hotel was niet helemaal lekker fris, het eten is er slecht volgens onze reisbegeleider tevens is het hotel een ideale plaats voor hoeren. Er was een club op de 2e etage voor de dames zodat de heren daar kennis konden maken en dan zou het echte werk op de kamer zijn.

Toen wij op weg waren naar het Stenen Woud, kregen wij een erg leuk telefoontje: vrienden van ons hadden een zoon gekregen, hij heet Ruben. Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie zoon!!!

Wij moesten 1,5 uur rijden naar het Stenen woud, dit ligt 120 km vanaf Kunming,Om 10.15 kwamen wij daaraan. Het Stenen Woud zijn kalksteenzuilen die door uitloging van regenwater zo zijn gevormd, daardoor zitten aan de bovenkant van de zuilen scherpe kanten. Wij zijn eerst begonnen via de rondweg zodat wij eerst een beetje om het woud zijn gaan lopen, daarna zijn wij het woud ingelopen via een pad. Via dat pad kwamen wij uit bij Jianfeng Chi oftewel een siervijver omringd met scherpgetangde rotskammen. Daarna hebben wij een poging gedaan op via een erg smal pad naar de top van het wond te gaan lopen, maar wij hebben onze poging gestaakt omdat het te smal, te glad en dus te gevaarlijk werd. Want aan de ene kant was het pad en aan de andere kant de ravijn. Toen zij wij verder gelopen onderweg hebben wij de volgende dingen nog bekeken: Lotusvijver, Wangfeng Ting (piekuitkijkpaviljoen) Xiao Shi Lin (het kleine Stenen Woud), Een steen in de vorm van een kat. Het was geweldig om in het stenen woud door te lopen en dit mooie natuurverschijnsel te zien.

In het stenen woud hebben wij als groep de lunch gebruikt, hier heb ik ook mijn 1e made opgegeten, tot grote ergenis van Henri.:-) Na de lunch zijn wij terug gereden naar Kunming, daar waren wij om 16.45 weer terug. Dit keer niet bij het hotel maar bij het treinstation van Kunming want om 18.33 gingen wij met de trein naar Gulin. Eerst heb ik nog ff wat gegeten bij Dico’s (soort KFC), henri wilde niet omdat hij last had van zijn maag.

De trein vertrok op tijd, het zou een rit worden van 18 uur. Deze trein was wel iets luxer dan onze 1e trein, eerst heb ik een biertje gedronken en lekker bij gepraat met onze andere 4 reisgenoten want je zit met 6 man in zo’n coupe. Vervolgens hebben er veel noddels gegeten, ik had al wat gehad, heb alleen wat fruit gehad. Om 22.00 ging het licht uit dus voor die tijd, had iedereen zich klaargemaakt voor de nacht en zich in het juiste bed gelegd, wij lagen op de bovenste, dit vergt wel wat inspanning omdat het alleen met steuntjes gaat en niet met een trap. Henri en ik hebben wel een goede nacht gehad, het was alleen erg warm in coupe en daarnaast slaap je licht. De volgende dag ging om 07.00 de verlichting aan, iedereen wordt dan wakker en gaat zich wassen bij de wasbakken. Vervolgens hebben wij ontbeten, daarna lekker gerelaxt dmv lezen, weblog bijgewerkt. ook hebben wij genoten van het uitzicht op het Karst gebergte, het is een mooi gezicht om door dit landschap heen te rijden. Om 12.30 kwamen wij aan op het station van Guilin, toen moesten wij nog een uurtje rijden om bij onze volgende hotel te komen, dit hotel ligt in de plaats Yangshuo.

Nadat wij waren ingecheckt in het hotel, ons hadden gedoucht zijn wij samen met de groep wezen lunchen in Lucy’s Place. Lucy’s Place is een soort cafe/restaurant met een open pui uitzicht op straat. Je kon meteen merken dat Yangshuo veel toeristen krijgt want hier liepen veel meer westerse toeristen rond, ook de locale bevolking praat meer Engels (of doet een poging tot:-) )

Na de lunch zijn we het stadje verder wezen verkennen, overal zijn kleine winkeltjes met veelal nagemaakte merkkleding, wanneer je hier iets koopt moet je flink af dingen anders gaan je fink het schip in. Onderweg kwamen wij nog 2 van onze groep tegen, daar hebben wij koffie mee gedronken op een terrasje en vervolgens een pizza mee wezen eten. Overal zijn straatverkopers, deze zijn vaak erg fantiek en komen meerdere keren per avond langs bij je tafel. Na het eten zijn wij naar de hotelkamer gegaan.

stenen woud-overzicht vanaf de rondwegstenen woud-Jianfeng Chi   stenen woud-bovenop het stenen woud

stenen woud-HE in smalle doorgangstenen woud-Wangfeng Ting stenen woud-Wangfeng Ting, Henri stenen woud-doorkijk

stenen woud-lotusvijver stenen woud-HE & H stenen woud-HE eet maden IMG_7840

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: