Vakantie China dag 18

Vakantie China dag 18

Hiep Hiep Hoera Henri is jarig!!! Hij is vandaag 37 jaar geworden. Helaas heeft hij geen cadeau gekregen, omdat hij niets wist en wij zijn beiden in dezelfde maand jarig. Ik heb wel de hotelkamer versierd met slingers.

Onze ochtend begon wel lekker vroeg, nl om 06.00 moesten wij klaarstaan in de lobby van het hotel. De reden dat wij zo vroeg op moesten staan is voor de zonsopgang in Yangshuo, maar wel een hele speciale zonsopgang vanuit een luchtballon. Wij waren met elf personen van onze groep, verspreid over drie ballonnen. Het was een geweldige ervaring om te vliegen met een hete luchtballon, wij stegen op, gingen door de ochtendmist heen, stegen boven de bergen van het karstgeberte uit. Toen zagen wij langzaam de zon op komen, geweldig om te zien. Na een ruim uur gevaren te hebben werd de landing ingezet, deze landing ging erg voorspoedig alleen landen wij niet op de weg maar daarnaast op landbouwgrond. Wij mochten uit te stappen, daarna steeg de ballon weer om alsnog op de straat te landen. Binnen een kwartier is deze ballon leeggelopen en opgeruimd, zodat de weg weer vrij is voor het verkeer.

Toen zijn wij gaan ontbijten bij Lucy’s Place, wij hadden niet zoveel tijd omdat Henri om 09.30 een kookcurcus heeft gevolgd. Dit heeft hij met nog 2 anderen gedaan van onze groep. Eerst zijn zij de markt van Yangshuo wezen bekijken, voor de produkten, deze produkten werden vervolgens gebruikt voor de gerechten die zij zelf klaar moesten maken. Henri heeft een leuke, leerzame en smakelijke ochtend gehad. Dus als je binnenkort een keer echt Chinees wilt eten, laat het maar weten, Henri gaat het regelen:-)

Ik was ondertussen ook de markt ff binnengelopen, op deze markt worden allerlei verse produkten verkocht: groeten, fruit, vlees, specerijen enz. Vooral de vleeskraampje zijn bijzonder om te zien; omdat veel dieren op deze markt ook worden geslacht. Zoals eenden, kippen maar ook honden, ja ook honden!! Voor ons is het raar om een hond te eten maar voor de Chinese bevolking niet, maar de Chinezen hebben wel in de gaten dat zijn opvallen door dit gebruik. Want foto’s maken van het slachten van honden  willen ze niet hebben. Na mijn bezoek aan de markt ben ik een park ingelopen, in dit park waren veel chinezen kaartspellen aan het spelen.

Om 11.15 had ik met een groepje (zeven personen) afgesproken om te gaan fietsen, nadat wij de juiste fietsen hadden gekozen en betaald zijn wij vertrokken. Het is een mooie tocht geworden waar wij veel rijstvelden hadden gezien, waar de rijst ook werd geoost. Onderweg werden wij geholpen met een lokale chinees, deze dame fietste met ons mee en wees ons de weg. Achteraf bleek zijn naast een restaurant te wonen dus zo toevallig was haar hulp ook weer niet. Maar het restaurant lag aan het water, in het waten hadden zijn vlotten van bamboe gemaakt met daarop huisjes met een tafel erin. Dus wij konden op het water eten, het eten was erg lekker en vooral de prijs om te lachen nl 10 euro inclusief drankjes. Toen wij onze buiken weer gevuld hadden zijn wij weer op de fiets gestapt en hebben wij ff flink doorgetrapt. Wij zijn terug gereden via de grote weg omdat wij op tijd terug moesten zijn. Toen ik weer bij het hotel terugkwam, zat Henri te wachten in onze hotelkamer.

Ik heb ff een douche genomen en mezelf andere kleren aan getrokken want het is een stuk warmer geworden in dit gedeelte van China namelijk 20 a 25 graden. Om 16.00 moest de hele groep zich verzamelen in de lobby van het hotel, want in de namiddag zijn wij wezen varen op de Yulong He. Dit hebben wij gedaan in een soort rondvaartboot, onderweg zijn wij gestopt om een groepsfoto te maken. De boot stopte in het plaatjes Xingping en daar hebben wij ook het diner gehad. Dit diner was erg lekker en had vele verrassingen, speciaal voor Henri. Ten eerste kreeg hij een speciaal Chinees drankje, dat is voor jarige. Ten tweede kreeg hij een verjaarsdagtaart met kaarsje en een varken daarop. Want Henri is geboren in het jaar van het varken, in China wordt elk jaar aangeduid met een dier. Ook was in het Chinees van harte gefeliciteerd op de taart geschreven, hij is in Nederlands toegezongen maar ook in het Chinees door de gids. Henri heeft een rondje drank gegeven voor de groep.

Na het eten zijn wij weer het water op gegaan, want er werd een voorstelling gegeven hoe de vissers op de oude manier vis gingen vangen. De vissers hebben een bootje met daarop een grote lamp gemonteerd, deze lamp schijnt op het water voor de boot uit. In het water zwemmen getrainde aalscholvers, deze beesten hebben een touwtje om hun nek. Door het licht van de lamp komen de vissen naar boven toe zwemmen en zo kunnen de aalscholvers de vis vangen. Maar door het touwtje rond hun nek, kunnen ze de vis niet doorslikken. Dan worden de aalscholvers naar de boot getrokken en de bek leeggemaakt door de visser. Het is een mooie gezicht, vooral hoe snel die aalscholvers kunnen duiken en dan zo’n vis kunnen pakken.

Toen werden wij weer aan de kade gezet en konden wij de aalscholvers van dichtbij bekijken, toen de vissers weg waren met hun aalscholvers. Kwam er nog een Chinese man met vuurwerk en toen heeft Dennis (reisleider) een grote doos gekocht ter gelegenheid van Henri z’n verjaardag.

IMG_8178  Yangshuo-ballonvaart (9) Yangshuo-ballonvaart (12)

  Yangshuo-ballonvaart (29) Yangshuo-ballonvaart (35)Yangshuo-ballonvaart (39)

  

Yangshuo-ballonvaart (41) Yangshuo-ballonvaart (67) Yangshuo-ballonvaart (110)

Yangshuo-markt Yangshuo-markt (5) Yangshuo-fietstocht klein (1) Yangshuo-fietstocht klein (3)

Yangshuo-boottocht (8) Yangshuo-boottocht (1) Yangshuo-boottocht (14)

Yangshuo-diner, viering Henri vewrjaardag  Yangshuo-diner, viering Henri vewrjaardag (5) Yangshuo-diner, viering Henri vewrjaardag (7)

Yangshuo-vissen met aalscholvers Yangshuo-vissen met aalscholvers (22) Yangshuo-vissen met aalscholvers (24)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: