Helsinki, dag 1

Helsinki, dag 1

Gisteren zijn wij begonnen aan ons weekend tripje naar Helsinki, dit ter gelegenheid dat wij 10 jaar een setje zijn hihi.

Bij aankomst van schiphol bleek het echt druk te zijn, wij waren ff vergeten dat de herfstvakantie was begonnen, tevens deden ze de tassencontrole voor de winkels ipv aan de gate. Met andere woorden wij hadden van de 2 uur nog maar 20 minuten over, dit keer geen relaxt onbijtje maar een snelle koffie aan de gate.

Maar achteraf hadden wij rustig aan kunnen doen, want het vliegtuig had een vertraging opgelopen ivm een zieke passagier van een andere bestemming, deze is afgevoerd met een ziekenwagen.

Maar goed met een vertraging van 45 min zijn wij alsnog vertrokken naar Helsinki, Finland. Gelukkig kon de piloot van KLM blijkbaar het gas goed  in drukken (heeft een vliegtuig eigenlijk een gaspedaal?) want hij een half ingehaald. Vanaf het vliegveld zijn wij met een pendelbus naar het centrum gereden.

Wij zijn uitgestapt bij het centraal station van Helsinki, na 5 minuten lopen waren wij bij ons hotel. Ons hotel is dus lekker in het hartje van de stad, dit wilde wij dus snel gaan bekijken maar eerst hebben wij onze koffer op de kamer gezet. In de stad zijn wij eerst wat wezen eten en drinken bij een soort starbucks, vervolgens hebben wij het centraal station bekeken. Dit station is mooi gebouw welke lange tijd een soort model voor andere Europe stations.

Daarna zijn wij gewoon wat wezen wandelen door de stad, waarbij wij al gauw bij de winkelstraten uit kwamen, dus wij hebben ff geshopt. Mooi winkels hebben ze hier, vooral de grote warenhuizen zoals Stockman zijn mooi omte zien en doen niet onder voor de Londense warenhuizen. Henri heeft zijn mutsen/hoed collectie uitgebreid (zie alle foto’s van Henri inclusief nieuwe aanwinst) en ik heb nog een overhemd gekocht.

Rond een uurtje of zes waren wij weer op onze hotelkamer, daar hebben wij wat spullen uitgepakt en ons opgefrist. Tegen 19.00 waren wij bij een leuk restaurant en daar hebben wij een lekkere maaltijd kunnen eten.

Het weer in Helsink is prima alleen wel een stuk kouder dan in Nederland, gemidddeld is het hierzo 0-3 graden, gelukkig geen wind en af en toe wat lichte sneeuwval.

Dit was onze  eerste dag, morgen gaan wij lekker wandelen.

helsinki 045 helsinki 056

helsinki 052 helsinki 054

helsinki 057

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: