Helsinki, dag 2

Helsinki, dag 2

Zo lekker uitgeslapen, want om 8.45 werden wij zonder wekker wakker. Nadat wij ons hadden gedoucht en aangekleed, zijn wij naar het restaurant gegaan voor ons ontbijt. Het onbijt was prima, goed verzorgd, tijdens het ontbijt hadden wij besloten om 2 routes te gaan lopen.

Als eerste zijn de Russische route gaan lopen, deze voert langs verschillende gebouwen welke invloed hebben of hadden met Rusland qua geloof of andere invloeden. Tijdens deze route hebben wij veel kerken van het Russische ortodox geloof gezien, want in Finland zijn inwoners lid van deze kerken. Verder hebben wij veel historische plekken bezocht zoals het Senaatplein, waar heel toevallig een tenoonstelling was. Deze tenoonstelling was in opdracht van de Europeese Unie, ieder land van de Europeese Unie moest een kunstenaar selecteren. Deze kunstenaar moest dan een beer als kunstwerk maken waar je het land aan zou kunnen herkennen. De wandeling ging ook langs de kade waar nog veel oude industrie panden staan, vroeger waren het pakhuizen of werkplaatsen nu zijn het vaak restaurants of beatysalons. Ook bezochten wij een markt, waar veel bont werd verkocht van rendier of vossen, maar natuurlijk ook groenten en andere dingen.  In de haven van Finland hebben wij de lunch doorgebracht in een gezellige soort oud theehuis.

helsinki 067 helsinki 079

helsinki 069 helsinki 083

helsinki 098 helsinki 088 helsinki 084 

 helsinki 108 helsinki 114 helsinki 115

  helsinki 124  helsinki 123

Geef een reactie

%d