Costa Rica,dag 7

Costa Rica,dag 7

Wij hebben een wat onrustige dag gehad, want onze bed is wat aan de kleine kant, tevens is het warm en vochtig weer. Maar eerst geprobeerd zonder de airco proberen te slapen maar wij werden beiden in de nacht zwetend wakker, dus toch maar de airco aangedaan, dat scheelde toch een flink stuk.

Maar ook hier zijn de dieren goed te horen zoals vogels maar ook de brulapen die soms zelfs boven ons huisje in de boom zitten.

Na het ontbijt zijn wij om 09.00 vertrokken met 4 andere reisgenoten dus in totaal 6 personen naar een restaurant/watersportcenter, want wij gaan vandaag floaten. De andere reisgenoten wilden liever wat relaxen zoals uitslapen.

Onze groep was lekker actief, daarom een boottocht gemaakt op de river, dit doe dan met z’n 6 in een grote rubberboot, achterop zit de gids die bijstuurd en evt. nog extra gaat roeien. Omdat je stroomafgaat en onderweg zijn er stroomversnellingen hoef je haast niet de roeien. Daarnaast vaart er een andere gids in een kajak mee, dit is voor de veiligheid ivm de sterke stroming van het water. Maar het was een prachtige tocht van 2 uren, lekker relaxt geen geluid van een motor, onderweg weer veel leguanen, apen, vogels, krokodillen en natuurlijk mooie landschappen gezien. Halverwege zijn we gestopt op een soort strandje vanuit daar ben ik en nog een paar andere het water ingelopen voor een verse duik. Toen pas voelde je de sterke stroming van het water.

Dit water kan erg stijgen tijdens het regenseizoen, dan kan het waterpeil wel 4 meter hoger zijn, dat konden wij ook wel zien aan het bomen en takken waar het water had gezeten.

IMG_0140   IMG_0126 IMG_0128 IMG_0129  IMG_0132 IMG_0134 IMG_0136 IMG_0137 IMG_0138

Rond 11.15 waren weer aan land en zijn wij opgehaald door onze buschauffeur, deze heeft ons afgezet bij de restaurant/watersportcenter, voor de lunch en de andere van de groep zouden daar ook dan komen. Daar gezellig een lekker stukje vis wezen eten.

Ik ben toen terug gelopen naar het hotel, henri is met de bus teruggekomen (het was een stukje van 400 meter)!! Vervolgens ons spullen gedropt in de kamer en daarna lekker chillen aan het zwembad.

Voor het avondeten zijn wij weer terug naar dat restaurant waar wij middags ons lunch hadden gehad, maar dit keer hadden wij daar een BBQ, Het eten was prima, gezellige sfeer, lekker met elkaar kunnen praten onder het genot van een biertje… lekker hoor!!

Wij hebben de avond afgesloten met een borreltje bij stelletje op hun terras, tja want het bier moest op hihi

1 REACTIE

comments user
Alexander

Wat een belvenis dat Costa Rica, ik had al wel gehoord dat het er mooi moet zijn… maar als ik al jullie verhalen lees met daarbij de foto’s is het er echt fantastisch! Er zijn natuurlijk altijd wel een paar dingen die je niet verwacht maar dat hoort erbij. Ik hoop dat ik het ook ooit een keer mee mag maken 🙂 Geniet er nog even flink van want hier is het alleen maar druilerig weer! Ciao

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: