Costa Rica, dag 6

Costa Rica, dag 6

Vandaag vertrokken wij naar onze nieuwe bestemming, maar voordag wij om 09.00 wegreden hebben wij na het ontbijt nog een wandeling gemaakt. Dit was dezelfde wandeling die wij gistermiddag ook deden, op de loopbruggen.

IMG_0697 

Logde (huisjes)

Het was om 08.00 al lekker warm, daarom waren de dieren niet echt zichtbaar, natuurlijk wel apen gezien maar dan hoog in de boomtoppen tussen de bladeren. Ook waren de Toekan’s goed hoorbaar alleen niet zichtbaar. Maar verder wel een relaxte ochtendwandeling gehad, maar je helemaal in de natuur bent zonder andere mensen hoorbaar. Vooral als je dan stil ging staan op de loopbrug dan was het geweldig om te horen om de natuur leeft, elke bewegend blaadje kan iets zijn.

IMG_0693 IMG_0696

Onderweg naar Hacienda La Pacifica, stopten wij nog even bij een boom vol met brulapen ook met kleine aapjes erbij,het blijft leuk om te zien.

IMG_0703 IMG_0700

 IMG_0701 IMG_0702

Tevens hebben wij nog boodschappen gedaan in de 2e grote stad van Costa Rica namelijk Liberia, want onze volgende hotel is wat luxer dus een koelkast op de kamer. Dus iedereen had bier en wijn ingeslagen voor aan het zwembad. Vervolgens zijn wij gaan lunchen, lekker een Burito wezen eten.

Om 14.00 kwamen wij aan bij onze nieuwe hotel Hacienda La Pacifica, dit ligt aan de snelweg 1 oftwel de pan-american highway, bij aankomst merkte Lisbeth dat er dingen waren veranderd vergeleken met haar vorige bezoek.

Dit bleek later nog meer te gaan kloppen… want de koelkasten waren weggehaald, onze kamers waren kleine hokjes, de BBQ bleek ruim 40% zijn gestegen in prijs. Er was een nieuwe manager aangesteld en deze wilde zijn stempel drukkken op het hotel, helaas bleek dat voor de fox groep verkeerd aan te pakken. Toen ik wilde douchen vond ik een grote pluk met haar in het doucheputje.. gatver. Natuurlijk alle kamers zijn anders schoon dan in nederland omdat je middenin in oerwouden bent, maar dat hadden wij nog niet eerder meegemaakt in onze reizen. Maar goed, even opruimen en klaar.

De rest vann de middag lekker aan het zwembad gelegen, lekker relaxen en spetteren in het water… het lijkt wel vakantie haha.

Nadat wij onze hadden opgefrist zijn wij naar Lisbeth gegaan voor een borreltje, want deze had wel een koelkast in haar  huisje, dus alle bier was daar heengebracht. Het was een gezellige borrel, in het kaarslicht, iedereen was lekker aan de klets met elkaar. Het is een jonge groep van veel mensen van rond de dertig en er zijn 2 stelletjes die wat ouder zijn. Lisbeth had een lekkere fles rum gekocht, een rum van 5 jaar oud, dat was goed te drinken misschien iets te goed hihi.

Na de borrel zijn wij wezen eten, eten was a la carte, ik had een soort mixed grill en Henri had een lekker bordje pasta. Om 22.00 lagen wij lekker in ons knusse bedje.

Geef een reactie

%d