Costa Rica, dag 5

Costa Rica, dag 5

Nou wij hebben vannacht goed geslapen, geen enge beesten op bezoek althans wij hebben het niet gemerkt hihi.

Na het ontbijt zijn wij begonnen aan onze wandeldag, vlakbij onze lodge hebben wij gewandeld door de oerwouden, onderweg zijn wij dan 3 watervallen tegengekomen, de 1e waterval had ook een echte zwavellucht. Natuurlijk niet zo  raar als er vulkanen in de omgeving aanwezig. De wandeling was in begin saai wij moesten op een grote weg lopen vol met gaten en blubber later was dat wel beter dan gingen wij op smalle paden door het oerwoud heen. Bij de 2e waterval kon je zelf afglijden, natuurlijk wilde ik dat ook doen, dus gauw ff een zwembroek aangedaan. Samen met 3 reisgenoten, maar het was wel raar om te doen, omdat het water koud is en sterke stroming staat. Dus ff wennen aan het water was niet mogelijk want dan gleed je alweer naar beneden en natuurlijk glijden ook rotsen is niet erg logisch maar ik heb het wel 2 keer gedaan. Maar echt genieten was het ook weer niet, dat kun je ook zien aan de foto’s.

IMG_0591 IMG_0587 IMG_0596

IMG_0589 IMG_0603

IMG_0620 IMG_0612

Bij het vervolgen van de wandeling voor waterval 3, begon het te regenen, dus de puncho werden weer uit de tassen gehaald. Maar een wandeling van ruim 3 uur  kwamen wij uit bij warm waterbronnen. Deze bronnen krijgen hun warm water uit de grond van de vulkaan, 2 baden met verschillende temp. 39 en 42 graden, tevens kon jezelf helemaal in smeren met modder..daarna moest dit drogen als een echt masker. Was allemaal erg lekker en relaxt zodat wij konden komen van de wandeling. Daar hebben wij ook de lunch gehad, lekkere warme broodjes met verse salade, rauwkost en vers fruit. Om drie uur zijn wij vertrokken naar onze lodge, dit keer met een tractor, onderweg hebben wij nog een boom vol met slingerapen kunnen spotten.

IMG_0624 IMG_0629 IMG_0637

IMG_0640 IMG_0639

IMG_0650

Bij binnenkomst bij de lodge stelden Lisbeth nog voor om nog een kleine wandeling te doen, dit keer wat dichterbij wel via hangbruggen. Ook daarbij was het weer een genot om tussen de bomen te lopen maar dan wel via de lucht. Veel dieren kunnen zien, Brulapen, Gier, Kevers, Knaagdier. Wat ook heel bijzonder is een straat met mieren, dit zijn snijbladmieren die af en aan kleine blaadjes blad meenemen naar hun nest om dit als voedsel te kunnen gebruiken.Omdat het er zoveel zijn zit het eruit als een drukke winkelstraat.

IMG_0672 IMG_0657

IMG_0667 IMG_0674

IMG_0662

Na eten zijn wij met een aantal naar de slangen wezen kijken in een speciaal ruimte bij de lodge, hier zijn niet en gifte slangen, voor de liefhebbers was er een mogelijkheid om een boa vast te houden.

IMG_0685

2 REACTIES

comments user
ALIDA

DOE MIJ OOK ZO ‘N MODDERBAD..

comments user
ALIDA

LACHEN MAN HOE JIJ DAAR DIE WATERVAL AF STUITERD!!HAHAA

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: