Costa Rica, dag 4

Costa Rica, dag 4

Vandaag is Henri jarig.. Hiep, Hiep Hoera, 39 jaar is hij geworden. Ik had allerlei dingen geregeld via onze reisleidster Liesbeth. Maar daar later meer over.. Henri werd morgens vroeg (07.00) al toegezongen door onze twee vrienden en hun vriendin, tevens hadden zijn in hun volle koffer nog twee cadeau’s meegenomen.

IMG_0535

Bij het ontbijt werd hij natuurlijk door onze mede reizigers gefeliciteerd. Toen wij gingen vertrekken van onze huidige plek La Fortuna, werd hij nog door de hele groep toegezongen. Voor in de bus had ik versieringen laten ophangen, dus hij kon het niet vergeten dat hij jarig was.

Vandaag zijn wij gereden naar de omgeving van Liberia, dat werd een trip van ruim 3 uur rijden. Maar na 20 minuten hebben wij een stop gemaakt, voor een speciale wandeling. Namelijk een wandeling door het tropische regenwoud, maar het speciale aan deze wandeling was dat het via hangbruggen gaat en dan op grote hoogte, zodat je soms boven de bomen loopt. Het was een gave maar ook mooie wandeling, helaas kwam er wel een hevige stortbui. De puncho moest dus uit de rugzak komen, die hebben wij goed kunnen gebruiken. Onderweg liepen wij dus op smalle paden door het oerwond, waarbij de verschillende bomen, struiken konden bekijken, helaas waren er geen grote diersoorten zichtbaar. Maar het mooiste was toch wel om bovenop de bomen en zo in de diepte te kunnen kijken, deze wandeling was ruim 3 km. Ondanks de puncho waren wij toch wel redelijk vochtig/klam geworden, dus de koffie in het restaurant smaakte prima.

IMG_0543 IMG_0548 IMG_0547

IMG_0541 IMG_0540 IMG_0548

IMG_0549 IMG_0553

IMG_0560 IMG_0557

Vervolgens zijn wij weer gaan rijden naar onze volgende slaapplak, onderweg nog een lekker broodje opgepeuzeld bij een restaurant dat aan het Arenalmeer ligt, want wij moeten een flink stuk langs dit meer rijden. In het stadje Liberia hebben wij een stop gemaakt voor wat boodschappen omdat onze volgende slaapplek om een hogere punt ligt en daar kun je moeilijker weg rijden. Liberia ligt langs de snelweg 1 oftewel de pan-american highway (verbindingsweg tussen Panama en Nicaragua) dit is een gewoon een twee-baansweg maar dat terzijde. Henri wilde hier een taart kopen om zijn verjaardag te vieren, maar dat moest ik ff snel uit zijn hoofd praten omdat ik al een taart had geregeld, toen zei ik anders koop je een koffielikeur uit Costa Rica voor bij de koffie na het eten. Hij trapte er in… pfff

IMG_0565

Na ruim 3 uur in de bus gezeten te hebben, kwamen wij aan bij  Buena Vista Mountain lodge, dit hotel ligt aan de voet van een andere vulkaan Rincon de la Vieja. Hier hebben wij ook weer schitterend houten lodge waarbij evt de beestjes in je kamer kunnen komen, dat zorgt voor sommige reizigers wat spanning qua slapen gaan. Je moet zorgen dat alle tassen dicht blijven, schoenen en kleren controleren op bijvoorbeeld scorpioen ofzo.

Om 19.00 gingen wij eten in het restaurant, dit keer door een buffet. De sfeer was goed in de groep, iedereen was druk aan de klets. Het eten was goed: soep, saladebuffet en warme gerechten zoals kippebouten, gestoomde vis en natuurlijk rijst met bonen.

Toen iedereen klaar was, gingen de lampen uit en bracht Liesbeth de taart binnen, gelukkig had Henri niets in de gaten…de hele groep ging nog een keer zingen, Henri vond het wel erg leuk en was verbaasd. Henri sneed de taart in 19 stukken en deelde deze uit, vervolgens ging de koffielikeur nog rond. Dit keer gingen wij nog lekker natafelen met z’n allen omdat iedereen lopend nu naar ze lodge kan.

 IMG_0579IMG_0580 IMG_0581

IMG_0582  IMG_0583 IMG_0585

Morgen een wandeling van ruim 3 uur….

1 REACTIE

comments user
ALIDA

GEFELICITEERD!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: